Cijene na gradskoj pijaci pristupačne, i ove subote raznovrsna ponuda

I ove subote na gradskoj pijaci u Bijelom Polju ponuda je raznovrsna, a prema riječima lokalnih prodavaca, cijene su pristupačne, i nijesu se mijenjale u odnosu na prethodnu sedmicu.

Sugrađani koji su danas obišli tezge, mogli su da kupe voće, povrće, mliječne proizvode, suvo voće, salate i sve ono što čini trpezu bogatijom.

Za kilogram bijelog kupusa potrebno je izdvojiti 0,30 centi, a crvenog od 0,60. Crni luk, po kilogramu košta 0,80 centi, a kilogram bijelog pet eura.

Kilogram krompira se danas mogao kupiti po cijeni od 0,70 do 0,80 centi, a za kilogram tikve ili šargarepe treba izdvojiti po jedan euro. Kilogram cvekle košta 1 euro. Kilogram krastavca je 1,50 euro, dok je spanać 2,50 eura.

Bogata je bila i ponuda voća, a cijene se nijesu značajno mijenjale u odnosu na prethodne sedmice. Kilogram banane i limuna na gradskoj pijaci košta po 1,70 eura, mandarine i klementine po 1 euro, sve vrste jabuka mogu se kupiti po 1 euro po kilogramu, dok je za kilogram jabuke jonotanke potrebno izdvojiti 1,50 eura. Divlja jabuka-zukva mogla se kupiti po cijeni od 0,50 centi po kilogramu.

Kilogram oraha košta 10 eura, dok se lješnik prodaje po cijeni od 6 eura.

Za kilogram pšeničnog, ražanog i ječmenog brašna potrebno je izdvojiti po 2 eura, heljdovno je 3,50 eura, ječmeno 2 eura, kukuruzno žuto 2,50 eura, dok bijelo košta 2e, po kilogramu.

Standardno bogata ponuda mliječnih proizvoda. Mladi sir ove subote košta 5 eura, a stariji od 7 do 8 eura, po kilogramu. Za kilogram kajmaka potrebno je izdvojiti 12 do 13 eura.

Razne vrste čajeva moguće je kupiti po cijeni od 2 eura, za 250 grama, dok kilogram meda košta 15 eura.

 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.