Na pijaci bogata ponuda domaćih proizvoda

Kao i predhodne sedmice sugrađane na gradskoj pijaci očekivala je bogata ponuda domaćih proizvoda.

Bjelopoljci su i danas, kao i prethodnih sedmica imali priliku da kupe kvalitetno voće, povrće, mliječne proizvode, razne vrste brašna, čajeve, a kako su kazali prodavci, cijene su na nivou prošlonedjeljnih.

Kilogram bijelog kupusa košta 0,30centi a crvenog od 0,60. Cijena crnog luka kreće se od 0,80 centi do 1, 20, dok je za kilogram bijelog luka potrebno izdvojiti 6 eura.. Krompir je danas koštao po kilogramu 0,80 centi, a za kilogram tikve ili šargarepe treba izdvojiti po jedan euro.

Za kilogram kukuruznog, pšeničnog, ražanog brašna potrebno je izdvojiti po 2,5 eura, dok kilogram heljdovnog košta 3,50 eura.

Jabuke su cijenjene od 1,50 pašinka, domaća do 1,30 eura po kilogramu. Kilogram krušaka košta od 1 eura do 1,80 , za kilogram banane trebalo je izdvojiti 1,50 euro, za nar 2 eura.

Standardno bogata mliječna pijaca nudila je kupcima i ove subote sireve po cijeni od 7 eura, mladi pet eura, dok je za jedan kilogram mladog kajmaka potrebno izdvojiti 12 eura, za stariji 13 eura, što je na nivou prošlonedjeljnih cijena.

Tekst i foto :Vanja Šabanović