Master class gitare danas u Centru za kulturu (video)

Master class gitare za učenike  Škole za osnovno muzičko obrazovanje koji vodi profesor Danijel Cerović, održava se danas u galeriji Centra za kulturu.

Pet talentovanih učenika ove škole predstaviće danas svoje umijeće na gitari, a kako je u izjavi za Radio Bijelo Polje kazao profesor sa Muzičke akademije, Danijel Cerović, kasnije će raditi i na detaljima tehnike sviranja na gitari.

,,Veselim se što sam danas ovdje sa djecom i njihovim profesorima, ali i menadžmentom  škole i dragim kolegama. Ovo je već treći put da dolazim u Bijelo Polje, i držim radionice, i saradnja je samo nastavljena.  Prvo ću poslušati programe i onda ćemo poraditi na detaljima vezanim za tehniku sviranja na gitari, izvedbu, muziku i važne aspekte koje mogu da prepoznaju djeca“, dodao je Cerović.

Govoreći o muzičkim talentima, Cerović je kazao da ih ima, kako u Bijelom Polju, tako i svim drugim crnogorskim gradovima.

,,Ovo su preduslovi da se dešavaju lijepe stvari u muzici, što zahtijeva predani svakodnevni rad“, istakao je Cerović u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Adis Sijarić, kazao je da već tri godine svira gitaru.

,,Danas sam pripremio dvije kompozicije. Ljubav prema gitari sam naslijedio od oca i brata, volim zvuk gitare, i odmalena je sviram. Sada sviram u klasi profesorice Milene Vračarić Zaimović“, kazao je Sijarić u izjavi za Radio Bijelo Polje.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić