Begović: Na području više mjesnih zajednica osam kilometara novog asfalta, vrijednost radova preko 60.000 eura (video)

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

Opštinski Sekretarijat za investicije u skladu sa Programom za 2022. godinu, poslednjih dana sprovodi dosta projekata koji se tiču uređenja prostora u našoj opštini, a prije svega unapređenja gradske, prigradske i seoske putne infrastrukture, kazao je Fahrudin Begović, v.d. sekretara Sekretarijata za investicije. Gostujući u emisiji „Građanima u susret“ Radija Bijelo Polje,  on je kazao da je vrijednost  ugovora koji je potpisan sa izvođačem radova  preko  60.000 eura.

„U našoj opštini ima oko 40 mjesnih zajednica, i mi pokušavamo da stignemo do svake mjesne zajednice, i da na osnovu njihovih prioriteta odaberemo putne pravce koji će biti asfaltirani. Prema ugovoru iz 2022. godine iz opštinskog budžeta biće izdvojen novac za izgradnju osam kilometara puteva u gradskim  i prigradskim naseljima, a u zavisnosti od dužine putnih pravaca i naseljenosti u tom dijelu,  biće asfaltirano od 250- 400 metara. Ovaj ugovor  sa izvođačem radova potpisan je na preko 60.000 eura, a  do sada smo asfaltirali blizu pet kilometara puteva. Ostalo nam je još nekih tri kilometra da se odradi. Lijepo vrijeme nam ide naruku i nadamo se da ćemo u narednih 15-20 dana završiti taj ugovor i dobiti novih osam kilometara asfalta širine 3 metra. Radili smo u mjesnim zajednicama Rasovo, Ravna Rijeka, Njegnjevo, Lješnica i Lozna, a u planu je i Bistrica,  dok će u okviru IFAD programa nove metre asfalta dobiti i Pavino Polje i Tomaševo“, istakao je Begović.

Govoreći o IFAD-u, Begović je kazao da je  u toku realizacija  dva programa.

„Imamo Program iz 2021.godine i njime je obuhvaćeno 12 putnih pravaca, a u desetak mjesnih zajednica asfaltnim zastorom biće presvučeno još oko 3 kilometra puteva. Taj  ugovor je pri kraju i njegova ukupna vrijednost  je blizu 300 hiljada eura.Takođe, ovogodišnjim IFAD-programom  planirano je  asfaltiranje 13 putnih pravaca u bjelopoljskoj opštini. Lokalna samouprava je i na ovom projektu partner, a procijenjena vrijednost je  oko 550 hiljada eura. Očekujemo da ćemo vrlo brzo  dobiti izvođača radova i nadzora za asfaltiranje tih puteva“, naglasio je Begović.

Repriza emisije  “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević