Bjelopoljac preuzeo dužnost dekana Ekonomskog fakulteta

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO...

Na svečanosti pogodom 62 godine postojanja Ekonomskog fakulteta u Podgorici, prof. dr Mijat Jocović preuzeo je dužnost dekana od Nikole Milovića.

Svečanost na Ekonomskom fakultetu organizovana je u prisustvu brojnih visokih zvanica, među kojima je bio predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović, predsjednica Upravnog odbora UCG prof. dr Rajka Glušica, ministar obrazovanja i prosvjete Crne Gore Miomir Vojinović, guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić, kao i brojni privrednici i predstavnici javnih preduzeća i institucija.

Jocović je kazao da kada Ekonomski fakultet obilježava 62 godine postojanja i promoviše najbolje studente, sa ponosom ističe da je misija tog fakulteta da pruže kvalitetno obrazovanje ekonomistima svih profila koji će doprinositi progresu crnogorskog društva.

Prema njegovim riječima, Ekonomski fakultet se mijenjao tokom vremena, prihvatajući, kao svoju ideju vodilju, činjenicu da je promjena jedina konstanta u razvoju čovjeka i društva.

“Ugrađujući ovaj stav generacijama studenata i posvećeno im prenoseći znanje, Ekonomski fakultet je posijao sjeme od 14 hiljada diplomiranih studenata koji su obavljali ili danas obavljaju najodgovornije pozicije u privredi i državi”, rekao je Jocović, dodajući da to ovaj fakultet čini jednom od najznačajnijih institucija za razvoj države.

Na svečanosti povodom obilježavanja Dana te obrazovne ustanove dodijeljene su nagrade najboljim studentima Ekonomskog fakulteta.

Nagrade su studentima uručili predsjednica Privredne komore (PKCG), Nina Drakić i dekan Ekonomskog fakulteta, Mijat Jocović.

Nagrađeni su studenti Marina Marljukić, Milica Damjanović i Balša Nicović sa prve godine, zatim Dženana Đurković, Stevan Đurić, Jovana Čabarkapa, Jelena Popović i Anđela Đurišić sa druge, te Petar Stijepović, Svetlana Kojović i Boško Jelić sa treće.

Sa osnovnih primijenjenih studija u Podgorici nagrađeni su Anđela Knežević, Ksenija Vušurović i Nina Pavićević sa prve godine i Anđela Tomović sa treće, a sa Osnovnih primijenjenih studija u Bijelom Polju Amar Hajrović.

PKCG je sa po 200 EUR nagradila studente koji su postigli najbolje rezultate.

Izvor: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Eldina Bećirović