Musić: Poezija je ono što me ispunjava (video)

Učenik prvog razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“, Vasil Musić, u emisiji ,,Kreativci“ Radija Bijelo Polje, kazao je da je poezija ono što ga ispunjava.

,,Od malena sam bio okružen knjigama, volio sam da čitam i htio sam da se oprobam u pisanju. Osjećam se zadovoljno dok pišem, i to je ljubav koju gajim od malena. Istina, u srednjoj školi imam manje slobodnog vremena, ali uvijek sam posvećen pisanoj riječi“, dodao je Musić.

Musić je kazao da nije bilo teško prilagoditi se novom okruženju u srednjoj školi.

,,Već je završeno prvo tromesečje brzo sam se prilagodio, i zadovoljan sam. Profesori su divni, kao i drugari, tako da se nadam da će biti samo lijepih trenutaka u bjelopoljskoj gimnaziji“, istakao je Musić u emisiji ,,Kreativci“, putem zoom aplikacije.

Srednje obrazovanje odllučio je da stiče u Gimnaziji ,,Miloje Dobrašinović“, jer, kaže, smatra da ona pruža veliko opšte obrazovanje.

Svoje radove predstavio je na festivalima Refesticon i Kraljevstvo bijelih rada, kao i u okviru manifestacije Ratkovićeve večeri poezije.

,,Za Regionalni festival fantastične književnosti Refesticon prijavio sam se jer sam želio da isprobam nešto novo, samim tim jer fantastiku do tada nijesam pisao. Uvijek treba pokušati u nečemu, i nijesam se pokajao. Iskustvo je divno, osvojio sam treću nagradu koja mi je dala motivaciju da nastavim dalje da pišem. Mnogo mi znači podrška moje porodice“, dodaje Vasil.

Vasil je savjetovao vršnjake da slobodno vrijeme posvete sticanju novih znanja i vještina, jer će samo tako, dodaje, moći da napreduju u životu.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Prt/scr

Audio obrada: Sanida Kajević

Video obrada: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE