Svetlana Kojović među najboljim studentima Ekonomskog fakulteta u Podgorici (audio)

Bjelopoljka Svetlana Kojović jedan je od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Podgorici, a brojne nagrade i priznanja za nju predstavljaju veliku odgovornost.

U telefonskom razgovoru u emisiji ,,Student“, Radija Bijelo Polje, Svetlana je kazala da su je priznanja učinila ponosnom i počastvovanom.

,,Veoma mi je drago što je moj rad i trud prepoznat i nagrađen. Samo uručenje plaketa i nagrada je bio jedan od ljepših dana u mom životu. Postignuti rezultati dali su mi veliki podsticaj da idem dalje, ali jeste potrebno dosta posvećenosti i upornosti da bi se održao taj kontinuitet. Sve te nagrade nose i veliku odgovornost“, istakla je Kojović, koja je trenutno na master studijama.

Svetlana je dobila nagradu Opštine Bijelo Polje za najbolje studente 2020.godine, za uspjeh na drugoj godini, i nagradu Ekonomskog fakulteta za ostvaren uspjeh nakon druge godine studija.

Kojović je, kako je kazala, ponosna jer znanje stiče na najstarijoj visokoobrazovnoj ustanovi u Crnoj Gori.

,, Sebe sam vidjela uvijek u ekonomiji, i maštala da upišem Ekonomski fakultet. Ekonomija kao nauka ima dosta kvantitatinih i kvalitativnih predmeta, mislim da mi je taj spoj odgovarao i doprinio da budem uspješna. Uživam spremajući ispite, i nikada mi nije bio cilj da dobijam samo desetke, sve je to išlo prirodno. Najviše ocjene u indeksu kruna su mog neprestanog rada, truda i zalaganja“, dodaje Svetlana.

Svetlana je kazala da je fakultet bitna škola koju mladi treba da ,,prođu“.

,,Svim mladim sugrađanima savjetujem da uče, trude se i rade na sebi.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Privatna arhiva

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE