Mali roster igrača poremetio ciljeve futsalera Pruške (video)

U dosadašnjem dijelu šampionta futsaleri Pruške upisali su samo dvije pobjede, imaju isto toliko i remija, a čak pet puta su poraženi.

Do kraja prvog dijela sezone Prve crnogorske lige ostala su samo još tri kola, a Bjelopoljci će pokušati da osvoje što više bodova, kako bi u nastavku takmičenja uspjeli da ostvare bolji rezultat.

Iako su na startu imali velike ambicije i visoke ciljeve, problemi u klubu, prvenstveno mali roster igrača, poremetili su planove bjelopoljske ekipe, kazao je u emisiji „Sportski magazin“, Kemal Alić.

„Iako ne želimo da tražimo alibi, zaista su brojni razlozi zbog kojih futsal klub Pruška u poslednje vrijeme ne pruža onako sjajne partije  kao na startu sezone. Nažalost, ostali smo bez nekoliko ključnih igrača, Damira Suljevića, Elvisa Sijarića i Eldana Hadžibulića, koje je životni put odveo van Crne Gore. Takođe, poslije dva-tri kola, ostali smo zbog povrede i bez Alena Poljaka, kao i Eldina Alića, koji su naš standardni igrači. Sve to utiče na rezultate, ali mi nećemo odustati, jer imamo kvalitet“, kazao je Alić iz Pruške.

On je podjsetio da su juče u gostima pretpjeli još jedan težak poraz i to u meču sa ekipom Titograda, koja je prva na tabeli.

„Juče smo odigrali veoma tešku utakmicu i to protiv aktuelnog šampiona Prve futsal lige. U startu smo primili dva brza gola, ali smo uspjeli da se vratimo u igru, približili se na 2:1, napadali, imali dosta izglednih šansi, ali smo uspjeli da postignemo samo još jedan gol. Njihova duža klupa je došla do izražaja, tako da su uprkos našem kvalitetu,  uspjeli su da nas pobijede 6:2“, rekao je Alić.

Nakon pet poraza biće teško vratiti se na pobjednički put, ali očekuju da će do kraja prvog dijela uspjeti da osvoje nove bodove, a potom, uz  dovođenje nekoliko igrača, ostvare i bolji plasman.

„Neće biti lako izdići se iz ove situacije, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe. Ostala su još tri kola do kraja prvog dijela sezone, tri ne toliko teške utakmice i očekujemo da dođemo do bodova i tako zaokružimo ovaj dio. Tokom pauze ćemo pokušati da dovedemo par pojačanja, nadamo se i povrataku jednog ili dvojice naših standardnih igrča, pa vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezoni biti mnogo bolji“, istakao je Alić, dodajući da im je cilj da pojačanja budu iz Bijelog Polja, jer je klub Pruška jedini predstvanik futsala iz našeg grada.

U narednom kolu futsaleri Pruške dočekuju Gorštak iz Kolašina, potom gostuju ekipi Mirabile Moda, a u poslednjem meču u ovom dijelu sezone dolazi im Ulcinj.

„Upravo u tim mečevima ćemo tražiti našu šansu. Ovo je već druga sezona kako igramo Prvu futsal ligu, prošle godine nam je cilj bio da postavimo dobar temelj za sve ono što slijedi, a za ovu smo imali velike ciljeve. Međutim, odlazak igrača i izazovi sa kojima se suočavamo su to poremetili,  ali ćemo dati sve od sebe,  pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno“, saopštio je futsaler Pruške.

Pored malog rostera igrača, još jedan problem sa kojim se suočavaju jeste i nemogućnost trenira u SC „Nikoljac“, gdje igraju utakmice u kojima su domaćini.

„Mi treniramo u salama bjelopoljskih srednjih škola i u SC ’Betis’, to nijesu iste podloge, pa smo i zbog toga skloniji povredama. Takođe, siguran sam da bi treniranje u hali u Nikoljcu, na parketu na kojem i igramu utakmice, dalo veće i bolje rezultate. U cilju rješavanja tog problema već smo se i obraćali Centru za sport i rekreaciju, mislim da zaslužujemo da dobijemo par termina i nadam se da će imati sluha za to, jer su bili tu da nas podrže i finansijski u skladu sa svojim mogućnostima“, podvukao je Alić.

Ni finansijska situacija nije baš najbolja, ali zahvaljujući velikom broju prijatelja ovog kluba, uspijevaju da funkcionišu.

Futsal klub Pruška, tokom više od dvije decenije postojanja, postigao je velike uspjehe i ostvario vrhunske rezultate. Dva puta su igrali Ligu šampiona, bili su i prvaci Crne Gore, osvajači su više turnira, dva puta pobjednici memorijala „Vaso, Šaban, Momo“,  ali Alić poručuje da je zajedništvo i prijateljstvo najveći uspjeh ovog bjelopoljskog kluba.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Dulović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević