Popović uzoran učenik Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“

Učenik četvrtog razreda Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović“, Igor Popović na državnom takmičenju iz istorije osvojio je prvo mjesto u konkurenciji trećeg i četvrtog razreda srednjih škola.

U emisiji ,,Kreativci“, Radija Bijelo Polje, Igor je kazao da je lijep osjećaj biti među najboljima na državnom takmičenju.

,,Bilo je lijepo druženje, i očekivao sam da će materija biti zahtjevnija. Nijesam izdvojio mnogo vremena pripremajući se za to takmičenje, ali na kraju sve je bilo dobro. Za takmičenje me pripremala profesorica Ljubinka Ćorović“, istakao je Popović.

Kazao je da će gimnazijske dane pamtiti najviše po online nastavi usljed pandemije korona virusa.

,,To je bio izazovan period, ali smo uspjeli i to a prevaziđemo. Smatram da sam i u tom periodu postizao dobre rezultate, te da nijesam zanemario učenje“, dodaje Igor.

Nakon srednje škole, Popović je kazao da će vjerovatno upisati elektrotehniku ili smjer vezan za softversko inženjerstvo.

,,Nekako je to ono što je svojstveno meni i mom talentu, moram i da razmišljam dalje ka bliskoj budućnosti, tako da sam siguran da ću se odlučiti za jedan od pomenuta dva fakulteta“, ističe on.

Igor u slobodno vrijeme čita knjiga, a na lokalnom šahovskom turniru osvojio je treće mjesto u kategoriji juniora.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Prt/scr

Audio obrada i montaža: Sanida Kajević

Video obrada: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE