Brojne nagrade za predstavu ,,Ekologijada” na Festivalu dječijeg teatra

Glumci dječije scene Bjelopoljskog pozorišta, učestvovali su proteklog vikenda na XI Festivalu dječijeg teatra Crne Gore, koji se održao u Baru, i ostvarili zapažene rezultate.

Mališani su na festivalu izveli predstavu ,,Ekologijada”, koju je po tekstu Irene Zlatković, režirao Fuad Dobardžić, kome je i pripala prva nagrada za režiju ,,Čedo Dragović”.

,,Utisci su fenomenalni, jer ostvariti ovako dobre rezultate na jednom od boljih festivala u našoj državi – veliki je uspjeh. Djeca su kao i uvijek opravdala povjerenje, i nadam se da će i u narednom periodu predstava biti uspješna”, kazao je za Radio Bijelo Polje, režiser, Fuad Dobardžić.

Glumica Aranđela Baošić, nagrađena je za najbolju žensku epizodnu ulogu, a Amar Burdžović za najbolju mušku ulogu.

Brojne nagrade potvrđuju da je komad zavrijedio pažnju žirija i publike, a predstava donosi priču o nemarnom odnosu prema okolini. Vaspitno edukativnog karaktera komad ima za cilj da pozitivno djeluje na mlađu populaciju.

Pored pomenutih, predstava ,,Ekologijada”, nagrađana je i za najbolju scenografiju, koju potpisuje Milivoje Mićo Kovačević.

Festival je održan u organizaciji barskog Teatra „Čedo Dragović“, u saradnji sa JP „Kulturni centar“ Bar, Ministarstvom prosvjete, osnovnim školama Bara i Crne Gore, uz podršku Vlade Crne Gore, Opštine Bar, Ministarstva kulture, Ministarstva finansija i prijatelja dječije pozorišne umjetnosti Crne Gore.

Autorka: Eldina Idrizović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE