Sajam umjetnina Muslimana održan u Bijelom Polju

Sajam umjetnina Muslimana održan je danas u Bijelom Polju, u okviru istoimenog projekta, čiji je nosilac Amra Čindrak.

Izlagači iz Podgorice, Rožaja, Petnjice, kao i Bijelog Polja, na više od 20 štandova prezentovali su umjetnine Muslimana, koje su dio tradicije i običaja ovog naroda.

Ovaj sajam, kako su saopštili organizatori, bio je i prilika da se uporede običaji nekada i sada, a istaknuto je da, bez obzira na savremenom društvo i nove navike, muslimanska tradicija i dalje živi.

U ime organizatora, učesnike je pozdravio Nusret Ganić, član Savjeta Muslimana Crne Gore,  koji je zahvalio svima na učešću na sajmu, ali i projektu, čiji je cilj upoznavanje pripadnika muslimanskog naroda i šire javnosti sa očuvanim suvenirima, tradicionalnom nošnjom, ćilimima, ručnim radovima, ali i tradicionalnim jelima...

Ganić je zahvalio i Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, koji je i podržao projekat, kao i Savjetu Muslimana Crne Gore, pokrovitelju ove manifestacije.

Učesnicima sajma danas su uručene i zahvalnice i to: Editi Fetić, KUD-u Bihor, Mirsali Tomić, Muratu Begoviću, Ilki Drpljanin, Almi Čindrak, Saneli Ajdarpašić, Muju Vreva, Damiru Drpljaninu, Ruzmiru Osmanoviću, Adeli Zejnilović, Baliji Kurpejović, Darminu Ganiću, Elzi Kijamet, Nusretu Aliću, Ersadu Kuču,  Anesi Ličina, Ernisi Begović, Mujesiri Fetić i Elviri Kašić.

Današnji sajam svojim nastupom su obogatili muzičari Avdija Destanović i Balija Kurpejović, KUD Petnjica, dok je program vodila Gordana Ganić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: organizatori Sajma