Bojanić: Biću Strazbur u Crnoj Gori

Prvo što treba da uradimo nakon 15. aprila, jeste da  politiku Mila Đukanovića pošaljemo u prošlost, jer bez toga nema nam napretka, kazao je predsjednički kandidat dijela opozicije Mladen Bojanić.

 

 

 

 

Na konvenciji održanoj večeras u Centru za kulturu, on je poručio da ono što  slijedi nakon toga, jeste oslabađanje zarobljenih institucija, a što je, kako je naglasio, potvrđeno i u poslednjem izvještaju EU o proširenju, u kojem je jasno rečeno, da je ovo zarobljena država zarobljenih institucija, u kojoj se prepliću javni i privatni interesi, sa organizovanim kriminalom na svim nivoima lokalne i državne administracije. Kako je rekao sramota ga je takvog izvještaja, a stidi se i da živi u takvoj državi, zbog čega  i hoće to da mijenja, za šta mu je potrebna pomoć  građana. 

“Jedan od ciljeva koji sam sebi postavio, jeste da kao predsjednik sa punim političkim legitimitetom, budem u funkciji svakog građanina. Da  svaki građanin bilo koje vjere, nacije i političkog opredjeljenja ima u meni zaštitnika, na osnovu povelje iz Strazbura, jer ću otvoriti kancelariju, u kojoj će svi građani moći podnositi žalbe za sve nepravde koje  su im učinjene. Biću Strazbur u Crnoj Gori”, kazao je Bojanić.

Bojanić je istakao da će kao ekonomista, uticati na Vladu da mijenja  kako je rekao, pogubnu ekonomsku politiku. “Ne može se zasnivati razvoj Crne Gore na način, što će se bogatima omogućavati da budu još bogatiji, a siromašnima još siromašniji. To je naopaka ekonomska politika, to je politika prevare. To ćemo zaustaviti od 15. aprila i raditi potpuno drugačije. Pomoći ćemo malom i srednjem biznisu, a nećemo opraštati poreze hotelima sa pet zvjezdica. To nije pošteno i ljudski”, naglasio je Bojanić.

On je poručio da nam treba društvo jednakih, u kojem će svi imati jednaku šansu, pa da svojim trudom, radom i zalaganjem, sjutra kao privrednici, proizvodom boljim i kvalitetnijim od drugih, obezbijede  sebi i svojoj porodici bolji život. "To što tražimo nije mnogo,i to svako normalnam može i ima pravo da traži", kazao je on.

Ističući da je Bijelo Polje primjer multietničkog sklada, Bojanić je istakao da želi da tako živi cijela Crna Gora. “Želim da Crna Gora bude moderna, evropska država u kojoj se cijene različitosti, u kojoj su raznolikosti prednost a ne mana i razlog podjela. Večeras ste mi Vi, kao i ogroman broj političkih subjekata i građana koji su stali iza mene, pokazali da sam na pravom putu. Ja se osjećam spokojnim i zadovoljnim, jer znam da ću ih pobijediti. Već se sada osjećam ispunjenim i srećnim”, kazao je Bojanić, dodajući da je njegova kampanja skromna ali će biti efikasna, jer će 15. aprila pokazati, da će svi zajedno  skiniti sa vrata problem, koji traje punih 27 godina.

Na večerašnjoj konvenciji govorili su još Suada Zoronjić, Aleksandar Srdanović, Vidran Kljajević, Marko Ljujić, Jelena Kljajević, Veljko Mrdak i Vaso Obradović.

 

Tekst:Tanja Dangubić

Video i foto:Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.