Milačić: Borićemo se za Crnu Goru dostojnu naših predaka

Borba protiv organizovanog zaborava a ne samo protiv organizovanog kriminala ono je protiv čega se bori Prava Crna Gora, kazao je Marko Milačić, predsjednik te partije i kandidat za predsjednika, poručujući da kriminal ubija ljude a zaborav dušu jedne zemlje, što se u Crnoj Gori radi poslednjih 30 godina.

Na konvenciji održanoj u Centru za kulturu, on poručio da će se Prava Crna Gora baviti velikim pitanjima, a koja, kako je istakao, svi „guraju pod tepih“, te da su pitanja NATO-a, odnosa prema Kosovu, jeziku, crkvi i pismu ono o čemu treba da se razgovara u našoj državi.

„Mi moramo da kažemo da ćemo se boriti za Crnu Goru kao neutralnu zemlju iako se često čuje, pa čak i od opozicije, da je to završena priča.  Mi poručujemo da to nije tačno, jer je to priča, koja je tek počela. I, ne samo ta priča. Mi ne možemo kao ljudi, kao političari i kao zrelo društvo, da kažemo da su završene one teme, koje se baziraju i koje su utemeljene na neslobodi, na velikom nasilju, i velikoj nepravdi prema građanima ove zemlje“, istakao je Milačić.

On je naglasio da Prava Crna Gora neće bježati od odgovornosti, te da će  ponuditi precizne i jasne stavove, na sve važne nacionalne teme.,

Kazao je da ne pristaju na dominantno lažnu i falsifikovanu istoriju, te da će braniti iskonsku Crnu Goru a ne lažni Montenegro. „ Mi nećemo pristati na zemlju u kojoj se razjedinuje isti pravoslavni narod,  nećemo pristati na zemlju u kojoj se planski cijepa kanonska crkva, nećemo pristati na državu u kojoj se sistematski uništava jezik i pismo, kojoj se kidaju korijeni i državotvorni odnosi sa nama bratskim državama, Srbijom i Rusijom ali nećemo naravno, pristati na zemlju u kojoj se manjine osjećaju izmanipuilisane, prevarene i kao brojke u predizbornom inžinjeringu. To nije prava, iskonska Crna Gora dostojna Petrovića, Marka Miljanova, Miljana Vukova i svih naših velikih predaka. To nije Crna Gora koju ćemo mi graditi i koju ja želim da predstavljam, da gradim i stvaram, zajedno sa svojim timom ljudi“, poručio je Milačić, dodajući da ovo što se danas nudi nije prava Crna Gora, već istorijska prevara i falsifikat.

Na večerašnjoj konvenciji govorili su još Vladislav Dajković, profesor Novo Vuković, i studenti Luka Vukadinović, Isidora Krsmanović.

Tekst:Tanja Dangubić

Foto:Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.