Vujici Vukoviću tri srebrne medalje za kvalitet rakija na novosadskom sajmu (video)

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je okupio više od 1.500 izlagača iz više od 30 država, priznanja za kvalitet rakija dobio je Vujica Vuković iz bjelopoljskog sela Ivanje.

Njegova šljivovica, kruška i jabukovača nagrađene su srebrnom medaljom. Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, Vuković je kazao da se proizvodnjom rakije bavi na tradicionalan način, kao što su to činili njegov otac i djed.

“Proizvodnjom ovako kvalitetne rakije bavim se od prije sedam godina, iako je proizvodnja rakije bila glavni izvor prihoda u našoj porodici. Kako se s godinama, čovjek vraća onome od čega je krenuo, tako sam i ja počeo sve više da se zanimam za ovaj posao. U želji da provjerim kvalitet rakije, 2016. godine sam učestvovao  na  poljoprivrednom sajmu u Petnjici  i dobio  zlatnu medalju za kvalitet rakija od šljive, jabuke i kruške. Na toj poljoprivrednoj manifestaciji tri puta sam nagrađivan prvim mjestom”, kaže Vuković i ističe da ga zlato u Petnjici nije zadovojilo, već je želio da potvrdu za kvalitet onoga što radi dobije i na drugim, prestižnijim manifestacijama.

Tako je, prošle godine na sajmu u Novom Sadu dobio srebrnu medalju za kvalitet šljive prepečenice, a zlato mu je izmaklo zbog nedostataka u izgledu ambalaže i zatvaranju flaše.

Posjetu Poljoprivrednom sajmu organizovala je lokalna uprava, odnosno Sekretarijati za ruralni i održivi  razvoj i preduzetništvo i ekonomski razvoj, kazao je Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj.

“Takođe, podršku sajmu  je dala naša lokalna turistička organizacija, a zahtjev za posjetu sajmu podnijela je NVO “Savez udruženja privatnih vlasnika šuma”, tako da smo zajednički  organizovali ovu posjetu, a u delegaciji je bio i predsjednik  SO Abaz Dizdarević.

Našim Programom podsticajnih mjera  predvidjeli smo određena sredstva za podršku upravo ovakvim aktivnostima kao što su posjete i učestvovanje, ne samo na domaćim  već i na međunarodnim sajmovima, a jedan od najvećih sajmova ne samo na ovom prostoru nego i u Evropi, upravo je novosadski”, istakao je Ćorović, dodajući da je ovo bila treća posjeta bjelopoljskih poljoprivrednika ovoj sajamskoj manifestaciji.

“Sajmu su prisustvovala i dva predstavnika “Saveza privatnih vlasnika šuma” koji su imali priliku da razgledaju sitnu mehanizaciju, saznaju i nauče nešto novo, razmijene iskustva, a takođe, sa predstavnicima Privredne komore Crne Gore razgovarali smo o formiranju klastera, i kada je riječ o organskoj proizvodnji ali i u šumarstvu”,  kazao je  Marko Hajduković.

 

Repriza emisije ,,Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE