U Crvenom krstu uručena priznanja za humanost

Povodom 11. maja, Dana dobrovoljnih davalaca krvi, opštinski  Crveni krst u saradnji sa Klubom dobrovoljnih davalaca  i lokalnom upravom, organizovao  je danas još jednu  sabirnu akciju, a predsjednik  Besim Kadić  uručio je priznanja i zahvalnice  davaocima koji su ovu dragocjenu tečnost darivali od 5 do 150 puta. Na prigodnoj svečanosti koja je tim povodom upriličena u zgradi Crvenog krsta,  priznanja  je dobilo 40 humanista, kao i  vjerske zajednice, ustanove i NVO,  jer su  animiranjem svojih članova da daruju krv prepoznali važnost ove tečnosti.

U ime Crvenog krsta, lokalne uprave i Kluba DDK, davaocoma se zahvalio koordinator Crvenog krsta Bijelo Polje, Mašan Živković, koji im je poželio dobro zdravlje kako bi još dugo darivali ovu dragocjenu tečnost.

Živković se davaocima zahvalio i u ime svih sugrađana kojima je ova dragocjena tečnost bila potrebna i kojima je spasila život.

Zahvaljujući se svima koji su  afirmisali ideju dobrovoljnog davalaštva, Kadić je kazao i da je Klub dobrovoljnih davalaca dobio prestižno priznanje od Nacionalnog društva Crne Gore i Ministarstva zdravlja i proglašen najboljim u Crnoj Gori. “To znači da smo ove godine bili aktivni i obezbijedili dovoljne količine krvi, za spas svih onih kojima je ona  bila potrebna. Zbog svega onoga što radite za društvo upućujemo vam veliko hvala”, istakao je Kadić.

Dobrovoljnim  davaocima zahvalio  potpredsjednik Kluba, Goran  Španjević, ističući da nema boljih ljudi od onih koji daju krvi za spas nečijeg života”.

“Proglašeni smo za najbolji klub u Crnoj Gori, a to smo u proteklom periodu pokazali svojim radom. Nadam  se da će nas iz godine u godinu biti sve više “, poručio je Španjević.

Priznanja  za pet davanja  danas  su dobili     Safet Muzurović,  Nikola Simović, Tatjana Nedović, Miloš Marić, Adnan Dizdarević i Petar Varagić. Za deset davanja krvi priznanja su uručena  Božidarki Božović, Slobodanu Miniću, Aleksandru Španjeviću,   Prerdragu Vukojeviću, Danilu Blagojević, Vuku Mrdaku               Suadu Muratbašiću, Mladenu Šunjevariću, Igoru Šćepanoviću i Nenadu Rabrenoviću,  a za 20 davanja, Slobodanu Nanevskom,Momčilu Miladinoviću, Milanu Raoniću, Avdiji Destanoviću, Vesku Jekniću, Ibrahimu Šukurici, Danilu Paleviću,Miladinu Joksimoviću i Milivoju Juškoviću. Priznanje za 30 davanja krvi dobili su Rizvan Kolić,Dragan Femić, Mujo Vreva, Ognjen Mrdak, Željko Radoičić, Nikola Tomašević i Aleksa Gutić, a za 50 davanja  Mićun Šćepanović, Miljan Đukić, Božo Marković, Željko Dobrašinović, Goran Španjević. Priznanje i zlatne značke za 75 dobrovoljnih davanja dobili su Amel Mehović i Mirsad Burdžović, kao i Radivoje Obradović, koji je krv darivao 150 puta. Priznanje su dobili i Pravoslavna crkvena opština Bijelo Polje, Islamska zajednica, Uprava policije, Srednja stručna škola, Gimnazija “Miloje Dobrašinović”, Srednja elektro-ekonomska škola, i NVO “Kan”.

 

U današnjoj akciji DDK Bijelo Polje prikupljena je 21 jedinica krvi.

Autorka:Tanja Dangubić

Video i foto: Vladimir Jelić

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE