Film ,,Južni vetar” 26. 27. i 28. novembra u Bijelom Polju

Film ''Južni vetar'', reditelja i scenariste Miloša Avramovića, biće prikazan u bioskopu Centra za kulturu  26, 27. i 28. novembra  u terminima od 18h  i 20,30h.

Scenario, koji potpisuju Petar Mihajlović i Miloš Avramović, inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima, ispričana kroz isprepletane sudbine svih onih koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor. U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada Maraš slučajno zamjeri brutalnom narko klanu. 

Cijena ulaznice je 3,00 eura. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu od 26. do 28. novembra u periodu  od 11h do 13h i od 17h do 20,30h.

U filmu igraju; Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev.

Izvor: Centar za djelatnosti kulture ,,Vojislav Bulatović Strunjo”