Predstava ''Srpska drama'' 7. marta u Centru za kulturu

Predstava ''Srpska drama'', koju je prema tekstu Siniše Kovačevića, u produkciji Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea ''Vuk Karadžić'' iz Grabovca, režirao Miloš Milošević Šika,  biće izvedena u četvrtak, 7. marta,  u  bjelopoljskom Centru za kultruru, sa početkom u 19.00 sati.

U predstavi graju: Dušan Jović, Viktor Nedeljković, Tadija  Radivojević, Andrej Jovanović,  Aleksanadar Rašković, Đorđe Nedeljković, Zorica Krunić, Slađana Radivojević i Ana Bošković. ''Srpska drama'' je izvođena  na brojnim festivalima  u regionu i višestruko je nagrađivana.

Na 65. Festivalu festivala u Trebinju, pored ''Zlatne maske'' za najbolju predstavu u cjelini - po ocjeni stručnog žirija, proglašena je za najbolju i od strane žirija publike. Miloš Milošević Šika dobio je nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje za komad ''Srpska drama'', Dušanu Joviću pripala je ''Zlatna maska'' za najbolju mušku ulogu, a ansamblu predstave dodijeljena je nagrada za najbolju kolektivnu igru. Predstava ''Srpska drama'' bolno opominje i podsjeća na srpska stradanja u nekoliko ratova, kroz sudbinu jedne porodice. Ulaznice, po ciijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka izvođenja predstave, odnosno od 18 do 19 sati.

Izvor: Centar za kulturu ''Vojislav Bulatović Strunjo''