Poetsko- dramski program ''San snu'' 25. februara u Centru za kulturu

Poetsko- dramski program ''San  snu'', u izvođenju crnogorskih glumaca Anđelije Rondović i Đorđija Tatića, biće upriličen u četvrtak, 25. februara, u velikoj sali JU Centar za kulturu ,,Vojislav Bulatović - Strunjo'', sa početkom u 17 sati.

“Brižljivo odabrana i interpretirana poezija od strane glumca Đorđija Tatića i glumice Anđelije Rondović,  uvezana je u jednu žanrovsku i tematsku cjelinu i nit koja za osnovnu temu ima ljubav. Događaj ne pripada klasičnim večerima poezije, jer kao cjelina posjeduje izraženu i osobenu dramaturgiju. Osnova izvođenja je jak emotivni naboj koji je prisutan kod oba glumca. Izrežiran kao kompaktna cjelina ovaj događaj više podsjeća na dramu koja emotivno komunicira sa publikom nego na veče poezije, što ga preporučuju  za izvođenja na crnogorskim scenama”, saopštili su iz Centra za kulturu.

Anđelija Rondović  interpretiraće “Tatjanino pismo Onjeginu” od Aleksandra Puškina, poemu “Gavran” Edgara Alana Poa, “Vodnik” Zdeneka Fibiha, od Mila Kralja “Pajo Oblak”, zatim “Očaj” i  “Prvi snijeg”   Vita Nikolića, od Moma Kapora “Posle ljubavi”  i “Sonet o snu”, Radovana Zogović.

Na repertoaru Đorđija Tatića su: Milutin Bojić “Vetrom šibani”, Miloš Crnjanski ”Mizera”, Vladislav Petković Dis “Utopljene duše”, Miroslav Antić ”Serenada”, “Kroj”, “Balada”, zatim Stevan Raičković ”U mojoj glavi stanuješ”, “Ti si moj život videla izbliza”, Rade Drainac ”Uobraženje”, Pero Zubac ”Poslednja pesma”, Jevrem Brković ”Pisma s Grahovca”,  Ivan V. Lalić ”Ljubav”,, Vitomir Nikolić ”Odmetanje”, “Dan”, V. V. Majakovski ”Oblak u pantalonama”.

Ulaz je besplatan, a broj  mjesta je ograničen zbog poštovanja epidemioloških mjera.  Besplatne ulaznice  mogu se preuzeti na biletarnici Centra za kulturu 23. i 24. februara,  u periodu od  10h do 15h.

Izvor: Centar za kulturu