Nema interneta, pričajte jedni s drugima, nazovite mamu

Turistička sezona tek je počela. No, koliko turisti zapravo uživaju u njoj postavlja se pitanje. Putovanja se lagano, ali sigurno pretvaraju u slikanje za društvene mreže, a sve manje u uživanje u trenutku, prirodnim ljepotama i kulturnim baštinama koje ih okružuju.

Ugostitelj s Brača svojim gostima ostavio je jasnu poruku koja je s vremenom postala viralni hit i obavezna destinacija za sliku za društvene mreže.

“No WI-FI. Talk to each other! Call your mom. Pretend its 1993. Live-ear and drink. Bon Appetit!”, pisalo je na ploči u Marija grill ugostiteljskom objektu na Braču.

“Mi smo zapravo imali wi-fi za goste kada sam ja to stavio, ali to sam stavio kao neku šalu. Radio sam dugo u Americi pa sam po uzoru na njih to napravio”, otkrio je vlasnik restorana Marija Grill na Braču, Nikša Beroš.

“Mislim da je jedino ispravno da ljudi dolaze na večeru, a ne da se igraju po telefonima. Puno je djece dolazilo, a prvo pitanje je „koja je lozinka za WiFi“. No, kako si u poslu u restoranu, davati šifre usporavalo je cijeli proces. Tako da osim dobre šale ispalo je to i odličan poslovni poduhvat”, rekao je vlasnik.

 

Izvor i foto:CdM

Tekst objavila:Jasminka Mulić