Fotograf na svadbi zna da li će brak trajati

 

Fotografi svakog vikenda, a nekada i radnim danima, idu na vjenčanja i svadbe, pa su razvili oštro oko koje umije da prepozna da li će brak koji je upravo sklopljen trajati.

Evo koji znaci ukazuju na razvod u najavi…

Jedan od partnera je potpuno nezainteresovan za fotografije

“Nije svima važno da imaju dobre fotografije sa svog vjenčanja. Mada, kada se ljudi stvarno vole, onda će uraditi za drugog i ono što njima lično nije važno. Kada taj mali trud izostane, jasno je – taj brak je klimav”, kaže za “USA Today” Rob Gir, profesionalni fotograf u Los Anđelesu.

“Na početku svoje karijere, na jednom vjenačnju, mlada mi je odbrusila: ‘Skloni tu j…. spravu od mene’, misleći na fotoaparat. ‘Ne želim da se cio ovaj dan muvaš oko mene s tim’, dodala je grubo. Razveli su se nakon samo tri mjeseca”.

Više od 20 odsto zvanica nije došlo

On objašnjava da gosti često otkazuju dolazak kada znaju da su pozvani na svadbu para koji neće dugo opstati zajedno.-

“Tužno je, ali tako nevjerovatno tačno. Fotografisao sam vjenčanje na koje je bilo pozvano 250 gostiju, a pojavilo se samo 60 ljudi! Taj isti par došao je do mene i pitao me da li želim da pozovem svoju ženu i djecu na svadbu, jer imaju mnogo praznih mjesta, a sve su unaprijed platili. Nedavno sam saznao da su se razveli”.

Kada se među mladencima ne osjeća hemija

“To je loš znak kada fotografišem par. Možda su pregledali stotine fotografija na društvenim mrežama i žele da njihove budu poput onih koje su vidjeli na Pinterestu, ali to se ne postiže poziranjem, već hemijom koja između parova postoji. Dobar fotograf zna kako da ‘uhvati’ ljubav kada ona postoji”, kaže Grečen Vakerman iz Arizone.

Kada nemaju isti odnos prema novcu

“Zvaću ovaj par T & M, da im ne spominjem prava imena. Kada su došli u moj studio, da se dogovorimo oko fotografisanja njihovog vjenčanja, T je otišla u WC, a M mi je rekao: ‘Bankrotiraću zbog ovog vjenčanja. Troškovi samo rastu, nemam budžet za sve njene prohtjeve i ništa više nije kao što je bilo na početku, kada smo tek počeli da planiramo svadbu’. Šest mjeseci nakon božanstvene ceremonije i 150 gostiju, razdvojili su se”, kaže Karlos Osorio, vlasnik fotografske radnje “Majami Fotos” na Floridi.

Pršte varnice dok se slikaju zajedno

“U svojoj dosadašnjoj karijeri sam slikao više od 1.000 mladenaca i naučio sam da prepoznam par koji se voli. Neki parovi, na primjer, se sve vrijeme tokom svadbe prepiru, a kažu da je to samo neki njhov način da se šale. To nije istina, jer iza svake šale ima malo istine. Na žalost, takvi se najčšće razvedu”, kaže Osario.

izvor:cdm