Odbio da usluži ženu bez maske, dobio 100.000 dolara

Lenin Gutjeres (24) odrađivao je svoju smjenu u "Starbaksu" u San Dijegu u Kaliforniji kada je u lokal ušla žena bez maske, prenosi televizija En-Bi-Si.

Ilustracija (Foto: Pixabay) Ilustracija (Foto: Pixabay)

Radnik "Starbaksa" je odbio da usluži mušteriju jer nije nosila zaštitnu masku, a dobio je, nakon što je video snimak tog događaja postavljen na Fejsbuk, gotovo 100.000 dolara doniranog "bakšiša".

Gutjeres ju je pitao da li ima masku za lice, ali prije nego što je stigao da joj pokaže pravila njegove kompanije, prema kojima se od kupaca zahtijeva da nose maske, žena ga je napala, a zatim i snimila.

Nakon što je nezadovoljna mušterija snimak postavila na društvenim mrežama, došlo je do obrta koji sigurno nije očekivala.

Kako prenosi američka televizija, na Internetu je ubrzo osvanula stranica "GoFundMe page for barista Lenin Gutierrez", na kojoj je postavljen pomenuti snimak, a korisnici zamoljeni da doniraju bakšiš za radnika "Starbaksa".

Na toj stranici, na kojoj je do danas prikupljeno 98.700 dolara, takođe je navedeno da će 100 odsto novca biti dato Gutjeresu, kako bi mogao da ostvari svoj san i postane profesionalni plesač.

Nezadovoljna mušterija "Starbaksa" video-snimak je postavila na svom Fejsbuku 22. juna.

En-Bi-Si televizija dodaje da je pričala sa njom i da je kazala da je, nakon što je postavila video, dobijala pretnje smrću od nepoznatih ljudi.

Izvor ifoto: RTCG

Tekst objavila: Ljilja Brajković