TRUD se isplatio: Bačen u kontejner kao BEBA, a danas vodi firmu od 62 MILIONA dolara(video)

Priča o napuštenoj bebi koja je odrasla u uspješnog preduzetnika, inovatora i filantropa inspirirala je mnoge na društvenim mrežama.

Freddie Figgers (30) trenutno je CEO 62 miliona dolara vrijedne firme koju je osnovao dok je još bio tinejdžer. Osim toga vlasnik je 4 patenta, a tehnologijom se bavi otkako je bio dijete.

Freddie je rođen u Qunncyju (Florida) i majka ga je ostavila u kontejneru ubrzo nakon rođenja. Nathan i Betty Figgers usvojili su ga kad je bio star samo dva dana, piše Bored Panda.

Sada osnivač i izvršni direktor firme Figgers Communication, Figgers se bavi tehnologijom od svog djetinjstva. Kad je imao 9 godina, dobio je prvi računar koje je sam popravio. S 12 godina već je radio kao računarski tehničar, a tri godine kasnije osnovao je i računarsku firmu.

Kad mu je usvojitelju dijagnostikovan Alzheimer, napravio mu je patike s ugrađenim GPS signalom i mogućnošću dvosmjerne komunikacije. Program je prodao firmi iz Kansasa za 2,2 miliona dolara.

Godinu dana kasnije, novac je uložio kako bi pokrenuo Figgers Communication, danas najveću telekomunikacijsku firmu u vlasništvu jednog Afroamerikanca.

S 24 godine Figgers je već napravio i dizajnirao 80 programa, a osim nevjerovatnog uma i radne etike, krasi ga i zlatno srce - uzor je u svojoj zajednici; sponzoriše programe za mlade, nudi stipendije školarcima i studentima, plaća račune penzionerima...

Izvor: Kolektiv.me