McLaren Senna - hypersportski model dobio ime trostrukog F1 šampiona

McLaren je objavio prve fotografije veoma specijalnog modela. Model 720S razvijen je tako, da sa ponosom može da ponese ime legendarnog brazilskog pilota Formule 1, Ayrtona Senne...

Biće proizvedena samo limitirana serija od 500 primeraka ovog atraktivnog hypersportskog modela. Parametri su vrhunski. 4.0-litarski V8 agregat sa dvostrukim turbo sistemom dobio je dodatnih 79 konjskih snaga, tako da sada razvija maksimalnih 789 KS. Maksimalni obrtni moment povećan je za 30 Nm, na velikih 800 Nm. 

Inženjeri su uspeli da značajno smanje masu automobila, i to za 85 kilograma, tako da automobil sada teži manje od 1,2 tone (1.198 kg). McLaren nije objavio, kako se sve ovo odrazilo na performanse, ali sigurno je da je značajno brži od "standardnog" 720S. Na razvoju automobila učestvovao je i nećak slavnog Ayrtona, Bruno Senna. 

Automobil je opremljen specijalnim sedištima iz McLaren proizvodnog programa, parking kamerom... a svaki primerak imaće neke specifične detalje. Šira javnost prvi put će imati priliku da vidi ovaj automobil na autosalonu u Ženevi, u martu mesecu.