Netanjahu: Sirija kriva za obaranje aviona

Izraelski premijer ponudio je ruskom predsjedniku "sve neophodne informacije" u vezi sa obaranjem ruskog aviona Il 20 sirijskom raketom, za koje je Moskva okrivila Izrael.

Benjamin Netanjahu razgovarao je telefonom sa Vladimirom Putinom o obaranju ruskog izviđačkog aviona, ocjenjujući da je krivica na Siriji, prenosi Tanjug.

Netanjahu je ponudio "sve neophodne informacije" potrebne za istragu u vezi sa obaranjem "iljušina", saopštila je kancelarija izraelskog premijera, prenio je Rojters.

Putin je prethodno izjavio da je obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posljedica "spleta tragičnih okolnosti". Naveo je da ruski avion, nadomak Sirije, nijesu oborili izraelski avioni, javlja Rojters.

"U poređenju sa dobro poznatim događajima, kada je turski borbeni avion oborio naš avion, situacija je bila drugačija. Ovoga puta, izgleda da je riječ o nizu tragičnih okolnosti", rekao je ruski predsjednik na konferenciji za novinare poslije razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenosi Tas.

Izvor:RTCG