Budućnost Bemax želi novu pobjedu

Košarkašice Budućnost Bemaxa gostuju sjutra Zagrebu u okviru 4.kola WABA lige. Podgoričanke imaju dva trijumfa iz dva meča, dok su Hrvatice doživjele sva tri poraza (od Partizana, Beroe i Zadra), zbog čega je jasno da crnogorski šampion ima ulogu favorita.

Ipak, i pored toga, u taboru ,,vučica“ sa dosta opreza očekuju duel protiv hrvatskog predstavnika.

"Iskoristili smo period nakon meča sa Trešnjevkom da se dodatno spremimo za gostovanje Zagrebu. Iako je to ekipa koja nije ostvarila pobjedu u dosadašnjem dijelu takmičenja, ne smijemo da se opustimo, jer smatram da je Zagreb interesantna i talentovana ekipa. Zagreb zna da bude veoma nezgodan na svom terenu, tako da moramo biti maksimalno fokusirani i imati maksimalan pristup svih 40 minuta", kazao je trener Petar Stojanović.

U odnosu na prvo kolo, crnogorski šampion je protekle sedmice nastupio sa izmijenjenim sastavom protiv Trešnjevke. Naime, nakon što se povrijedila Ksenija Šćepanović, tešku povredu doživjela je i Anastasija Drobnjak, dok je neočekivano tim napustila Amerikanka Tija Singlton. Svi ti kadrovski problemi nijesu poremetili ,,vučice“, koje su bez problema riješile Trešnjevku. Sjutra ih čeka duel protiv drugog tima iz glavnog grada Hrvatske.

"Svakom protivniku treba da pristupamo na isti način, jer smo i mi mlada ekipa i kroz ove utakmice moramo da dižemo formu. Očekuje nas zanimljiv meč, velika borba i nadam se da ćemo biti pravi", naglasio je Stojanović.

Utakmica Zagreb – Budućnost Bemax igra se sjutra u dvorani ,,Boško Božić Pepsi“, sa početkom u 16.30 časova.

U ostalim mečevima sjutra se sastaju Orlovi – Beroe (18h), Celje – Zadar (18h) i Montana – Partizan (18h).

U ovom kolu slobodna je ekipa Trešnjevke.

 

Izvor:rtcg