Majamiji zadržao prvo mjesto na Istoku pred plej-of

Košarkaši Majamija pobijedili su Toronto sa 114:109 i zadržali prvo mjesto na Istoku pred plej-of. Maks Strus postigao je svih 23 poena za Majami u drugom poluvremenu, Viktor Oladipo utakmicu je završio sa 21 poenom, a Tajler Hiro sa 18 poena, devet skokova i osam asistencija.

Bem Adebajo pobjedi je doprinio sa sa 16 poena i devet skokova, a Kajl Lauri sa 16 poena i 10 asistencija. Posle četvrte uzastopne pobjede Majami je prvi na Istoku sa dvije utakmice ispred Bostona, tri meča prije kraja regularnog dijela.

Toronto je pretrpio prvi poraz u posljednjih šest utakmica, a najefikasniji su bili Fred Vanvlit sa 29 poena, osam skokova i pet asistencija i Paskal Sjakam sa 29 poena i sedam asistencija.

Košarkaši Oklahome pobijedili su noćas Finiks sa 117:96, uz prvi tripl-dabl u NBA ligi srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog.

Pokuševski je utakmicu završio sa 17 poena, 12 asistencija i 10 skokova, a imao je i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Olivije Sar postigao je 24 poena uz šest skokova, a Aron Vigins 17 poena, šest skokova i četiri asistencije za pobjednički tim.

Bez najboljeg strijelca Devina Bukera, Finiks je šutirao za tri poena samo 18,4 odsto (7/38), najlošije u sezoni. Najefikasniji u toj ekipi bio je Majkl Bridžis sa 18 poena, Kameron Džonson postigao je 14, a Kris Pol 11 poena uz devet asistencija.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Sakramento sa 109:90 i ostvarili drugi uzastopni trijumf. Voriorse su predvodili Endru Vigins sa 25 poena, pet skokova i pet asistencija, Džordan Pul sa 22 poena, pet skokova i pet asistencija i srpski košarkaš Nemanja Bjelica sa 19 poena, 12 skokova, šest asistencija i dvije blokade.

Izvor: Rtcg