Barselona ne putuje u Rusiju na duele sa Zenitom i CSKA

Košarkaši Barselone nisu otputovali za Rusiju gdje su trebali da odigraju utakmice, prvo sa Zenitom u Sankt Peterburgu, a onda dva dana kasnije u Moskvi protiv CSKA. Rukovodstvo i igrači su se nalazili na aerodromu kada su dobili poziv od uprave da otkažu put.

Čelnici Evrolige su ranije tokom dana slali umirujuće izjave, sa napomenom da takmičenje nije ugroženo kao i da nije ugrožena sigurnost klubova koji nastupaju u najelitnijem evropskom takmičenju.

Iako su pojednini košarkaši Barselone negodovali zbog odlaska u Rusiju, u klubu su prvo htjeli da se utakmice odigraju.

Međutim obrt se desio u poslednjim trenucima, jer su u španskoj ekipi odustalo zbog "opšte nesigurnosti koja vlada u tom dijelu Evrope".

Pojedini španski mediji prenose da je moguće da ekipa ipak otputuje na dan utakmice, ali izvori iz kluba sumnjaju u takav scenario.

U Barseloni smatraju da nije toliki problem otupotvati u Rusiju, kolko bi mogao da nastane ukoliko se za par dana zatvore granice.

Za četvrtak je zakazan duel Bajerna i CSKA u Minhenu, ali je njemački klub pod velikim pritiskom da ne izađe na parket i ne odigra utakmicu protiv ruske ekipe.

Izvor: Rtcg