Rapsodija Mihailovića i Dubljevića za trijumf nad Mađarima

Košarkaška reprezentacije Crne Gore slavila je u Debrecinu protiv reprezentacije Mađarske 67:83 (15:17, 13:19, 14:20, 25:27) u trećem kolu kvalifikacione grupe E za odlazak na Svjetsko prvenstvo.U dvorani "Feniks" viđena je tvrda košarka sa dosta promašaja na obije strane.Vladimir Mihailović i Bojan Dubljević su predovdili naš tim do pobjede.

Bek Mornara iz Bara je pokazao svoje šutersko umijeće, a meč je završio sa 27 poena (10/12 iz igre, 5/7 za tri poena). 

Bojan Dubljević je još jednom dokazao koliko je bitan igrač za naš tim i koliko znači za našu igru kad je dostupan selektoru Bošku Radoviću.

On je pokazao jednu svestranu paletu svog talenta, puneći sve kolone - 19 poena (8/11 iz igre, 3/4 za tri poena), osam skokova i sedam asistencija.

Već na samom otvaranju meča, centar Valensije je sa pet vezanih poena doveo našu reprezentaciju u prednost.

Kod rezultata 14:7 za naše momke, Mađari smanjuju sa dvije trojke, ali na drugoj strani uzvraća Vladimir Mihailović koji je održao minimalnu prednost za "crvene".

U ovom periodu je viđeno dosta promašaja na obije strane, ali su naši reprezentativci odigrali bolje, pa tako dolazimo i do prve osjetne prednosti 23:15.

Prednost od osam poena Crna Gora je održavala do poluvremena.

Na startu treće četvrtine bolje otvaranje domaćina, pa su tako za svega tri minuta igre sveli prednost naše reprezentacije na tri poena.

Tada ponovo na scenu stupa kapiten naše reprezentacije koji prvo asistira, a onda pogađa za tri poena.

Poenima Mihailovića dolazimo do prve dvocifrene prednosti 49:38.

Ovaj period je obilježio upravo sjajan bek barskog Mornara koji je paljbom sa perimetra povećavao i održavo prednost naše reprezentacije.

Mihailović je šutirao 9/11 iz igre.

Do kraja meča naši reprezentativci su održavali prednost i sigurno priveli meč kraju.

Naša reprezentacija ima dvije pobjede i jedan poraz, a za tri dana igra u Podgorici ponovo protiv Mađarske.

Izvor: Rtcg