Javno izvinjenje direktora Zvezde Mirku Vičeviću

Povodom incidenta koji se dogodio na vaterpolo utakmici između Crvene zvezde i Šapca, kada je grupa navijača Crvene zvezde, vređala trenera Mirka Vićevića na nacionalnoj osnovi, oglasio se i Vaterpolo klub Crvena zvezda.

"Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda je sportska organizacija koja na prvom mjestu promoviše olimpijske vrijednosti, poštuje statuarne odluke Sportskog društva Crvena zvezda i staturane odluke Vaterpolo kluba Crvena zvezda, koja je u skladu sa interesima Vaterpolo saveza Srbije", navodi se u pismu direktora kluba Igora Milojevića.

On je kazao da je Vaterpolo klub Crvena zvezda prepoznala u Mirku Vičeviću legendu vaterpola sporta, koji svojim sportskim zalaganjem i autoritetom može da opravda navedene vrijednosti i ciljeve kluba u narednom periodu.

"Vaterpolo klub Crvena zvezda snosi najveću odgovornost za pojavljivanje kluba i navijača u medijima koja nisu vezana za sport. U ime kluba i u svoje ime se članu kluba, svom klupskom kolegi i prijatelju Mirku Vičeviću, javno izvinjavam, kao i cjelokupnoj sportskoj javnosti zbog uznemiravanja i pominjana Mirka Vičevića i Vaterpolo kluba Crvena zvezda u medijima, u kontekstu koji nije u vezi sa sportom i odgovornost preuzimam na sebe", naveo je Milojević.

U saopštenju koje je potpisao direktor kluba dodaje se da su navijači koji su iznijeli svoj protest u toku utakmice mirno napustili tribine, bez incidenata ili uvreda na račun prisutnih delagata, sudija i publike koja se zatekla na utakmici.

Izvor: Rtcg