Čikago bolji od Orlanda, Vučević odličan

Košarkaši Čikaga pobijedili su Orlando sa 126:115 i ostvarili četvrtu pobjedu u posljednjih pet utakmica. Bulse su predvodili Demar Derozan sa 29 poena, uz 10 skokova i pet asistencija, Zek Levin sa 26 poena i Nikola Vučević sa 18 poena i 13 skokova.

U ekipi Orlanda, koja je izgubila četvrti put u posljednjih šest mečeva, Vendel Karter postigao je 24 poena, od kojih 11 u prvoj deonici, Franc Vagner dodao je 22 poena, a Kol Entoni 20 poena i devet asistencija.

Košarkaši Minesote pobijedili su noćas Denver sa 130:115 i prekinuli niz Nagetsa od pet pobjeda u NBA ligi.

Sedmorica igrača Minesote postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Karl-Entoni Tauns sa 24 poena, uz 10 skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte. Torin Prins postigao je 23 poena uz devet skokova, a Džered Vanderbilt 18 poena uz devet skokova.

U ekipi Denvera najefikasniji je bio srpski centar Nikola Jokić sa 21 poenom, 16 skokova i osam asistencija, a on nije ulazio u igru u posljednjoj dionici. Vil Barton i Monte Moris postigli su po 13 poena, a Džef Grin i Džamajkl Moris po 12.

Minesota je serijom 26:8 krajem prve i na početku četvrte četvrtine stekla prednost koju do kraja nije ispustila. Pobjedi su doprinijeli rezervisti koji su bili bolji od rezervi Nagetsa - 48:17.

Izvor: Rtcg