Pobjeda Vučevića protiv bivšeg kluba

Košarkaši Čikaga pobijedili su noćas Orlando sa 102:98 i ostvarili petu uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Ovog puta Demar Derozan nije morao da postiže koš za pobjedu u posljednjoj sekundi, kao u prethodna dva duela. Ipak, bio je najefikasniji kod „Bikova“ sa 29 poena (11/24 iz igre).

U pobjedničkom sastavu Nikola Vučević je bivšem klubu ubacio 13 poena (5/13 iz igre) i zabilježio 17 skokova.

U Orlandu je Njemac Franc Vagner imao 22 poena.

Košarkaši Dalasa pobijedili su Denver sa 103:89 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu.

Dalas je predvodio Luka Dončić sa 21 poenom, 15 asistencija, osam skokova i četiri ukradene lopte.

U ekipi Denvera, koja je prekinula niz od tri pobjede, najbolji je bio Nikola Jokić sa 27 poena, 16 skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Aron Gordon dodao je 15 poena i sedam skokova, a Vil Barton 12 poena i šest asistencija.

Denver je na poluvremenu gubio sa devet poena razlike, a na osam minuta i 22 sekunde prije kraja utakmice uspio je da se primakne na četiri poena zaostatka (72:76). Dalas je posle toga napravio seriju 22:10, tokom koje je postigao šest "trojki" i obezbijedio pobedu.

"Tokom cijele utakmice bilo smo čvrsti, posebno je odbrana bila sjajna", rekao je Dončić.

Košarkaši Portlanda pobijedili su Atlantu sa 136:131 i prekinuli niz od četiri poraza. Anferni Simons predvodio je pobjednički tim sa 43 poena i sedam asistencija, a Norman Pauel dodao je 26 poena, uz šest skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte. Jusuf Nurkić u pobjedi je učestovovao sa 21 poenom, 12 skokova i pet asistencija.

U ekipi Atlante najbolji je bio Trej Jang sa 56 poena, 14 asistencija i četiri skoka. On je iz igre šutirao 17/26, za tri poena 7/12, a ubacio je i svih 15 slobodnih bacanja. Jang je postao prvi igrač sa više od 50 poena i 14 asistencija u utakmici, otkako je to pošlo za rukom Džejmsu Hardenu 31. decembra 2016. godine kada je igrao za Hjuston.

Trener Nejt Mekmilan nije predvodio Atlantu zbog korona virusa, u ekipu su se vratila šestorica igrača, ali petorica su i dalje odsutna zbog infekcije, među kojima i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović. U jednom trenutku tokom sezone Atlanta je bila bez 12 igrača.

Košarkaši Memfisa pobijedili su Bruklin sa 118:104 i zabeležili petu uzastopnu pobjedu. Petorica igrača pobedničke ekipe postigla su dvocifreni broj poena, a predvodio ih je Dža Morant sa 36 poena, osam asistencija i šest skokova.

Dezmond Bejn dodao je 29 poena, Brendon Klark 16 poena uz sedam skokova, a Džeret Kalver i Tajs Džons po 12.

Najefikasniji u timu iz Bruklina bio je Kevin Durent sa 26 poena, Džejms Harden postigao je 19 poena uz osam asistencija, a Niks Klakston 11 poena. Blejk Grifin i Brus Braun dodali su po 10 poena za Netse, koji su pretrpjeli treći uzastopni poraz.

Trener Bruklina Stiv Neš rekao je da se klub nada da bi Kajri Irvin mogao da igra prvu utakmicu ove sezone protiv Indijane, ali da još nije donijeta konačna odluka. Irving ne želi da se vakciniše protiv korona virusa, zbog čega prema pravilima države Njujork ne može da igra utakmice na domaćem terenu.

Izvor: Rtcg

 

Netsi su odbili predlog da Irving igra samo na gostovanjima, ali sada razmatraju tu odluku zbog velikog broja zaraženih igrača u svojoj ekipi.

 

"Odlučujući faktor pri odlučivanju biće to kako se Irving osjeća i da li je bezbedno da se on vrati", naveo je Neš.