"Lavovi" zreli za plasman u drugi krug

Selektor rukometne reprezentacije Zoran Roganović optimista je pred Evropsko prvenstvo koje ih u januaru očekuje u Mađarskoj.

"Mislim da je ova ekipa sazrela za plasman u drugi krug. Momci su u najboljim rukometnim godinama i dalje mladi, a imaju iskustva igranja velikih turnira i kvalifikacija. Tako da smatram da smo zreli za taj iskorak, prolazak u drugi krug, što bi bio jedan veliki uspjeh. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo", kazao je, za Portal RTCG, Roganović.

Na smotri najboljih selekcija Evrope "laovi" će igrati u grupi sa Danskom, Sjevernom Makedonijom i Slovenijom.

Sigurno da je Danska favorit u grupi, protiv koje naši rukomeatši 13. januara počinju takmičenje na EP.

" Međutim, ono što nam daje nadu da na svakom prvenstvu, na početku nisu na razini na kojoj budu na kraju turnira. Oni se tu malo kockaju na početku i tu mi tražimo šansu", ističe Roganović.

Podsjetio je da smo protiv Danske prije dvije godine odigrali dvije jako dobre utakmice - ostvarili pobjedu u Podgorici, a u u Kopenhagenu pred 11 hiljada gledalaca bili dosta blizunoog podviga.

"Mislim da Dancima ne ležimo, što znači da ćemo i protiv njih tražiti šansu", dodao je Roganović.

Dva dana kasnije očekuje ih okršaj protiv Sjeverne Makedonije, dok je za 17. januar zakazan duel protiv Slovenije.

"Protiv Makedonaca će biti utakmica dvije slične balkanske ekipe, u kojoj imamo velike šanse iako poštujem sve igrače i selektora Lazarova. Na kraju ćemo protiv Slovenije,koja je neugodan protivnik, ići na sve ili ništa. Sa njima nikad nismo imali sreće, gotovo u svakoj utakmici nismo ni bili blizu, ali možda je vrijeme da se ta tradicija preokrene",navdoi crnogorski selektor.

Izvor: Rtcg