Eroviću priznanje za izuzetna dostignuća atletičara na međunarodnoj sceni

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Bjelopoljac Osman Erović, dobitnik je specijalnog priznanja za izuzetna dostignuća atletičara na međunarodnoj sceni.

Selektoru Eroviću priznanje je uručio Atletski savez Crne Gore, na svečanosti organizovanoj u čast najboljih u 2021. godini.

Ova godina, kako su kazali iz Atletskog saveza Crne Gore, ostaće zlatnim slovima upisana u istoriju crnogorske atletike, te i ne čudi priznanje Eroviću, koji je predvodio naše atletičare na brojnim velikim takmičenjima.

“Ovo je zaista veliko priznanje za mene, velika potvrda mog i rada svih naših atletičara, na koje sam zaista ponosan”, kazao je Erović za Radio Bijelo Polje.

Jedan od najvećih rezultata koje je Erović postigao sa svojim atletičarima, jeste  učešće Marije Vuković u finalu Olimpijskih igara.

Takođe, atletska reprezentacija Crne Gore, predvođena Erovićem, osvojila je sedmo mjesto na ekipnom prvenstvu Evrope, a crnogorski atletičari su u 2021. ispunili i pet normi za učešće na međunarodnim takmičenjima, na kojima su postigli odlične rezultate.

Inače, i Bjelopoljac Risto Drobnjak, kome je Erović klupski terener, dobitnik je posebnog priznanja ASCG za ostvarene rezultate u 2021. godini, među kojima se posebno ističe učešće na Evropskom prvesntvu za mlađe seniore, održanom u Estoniji.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: privatna arhiva