Mrdaku i Božoviću zlato, Gačeviću srebrna medalja

Bjelopoljski bokseri, Strahinja Mrdak i Filip Božović, osvojili su zlatne medalje na Pojedinačnom državnom prvenstvu Crne Gore, održanom proteklog vikenda u Nikšiću.

Mrdak je poslije dvije pobjede osvojio zlato i proglašen je za najboljeg pionira, dok je Božović u finalu pobijedio prekidom u drugoj rundi i tako došao do zlatnog odličja.

I Luka Gačević je ostvario zapažen rezultat na prvenstvu. On je u svom prvom seniorskom meču u finalu poražen od dosta iskusnijeg protivnika, te je nastup završio sa srebrnom medaljom.

Trener BK “Bijelo Polje”, Mugoša Kovačević, kazao je da je ponosan na rezultate koji su ostvarili njegovi bokseri.

“Ostaje samo žal što je Luka Gačević izgubio, jer je meč, iako protiv crnogorskog reprezentativca, bio prilično izjednačen. Ipak, zadovoljan sam nastupima svih njih, ovo je još jedan u nizu uspjeh za naš klub”, istakao je Kovačević.

Najavio je i pripreme za narednu godinu, koja je veoma važna za bjelopoljski boks, jer ih očekuju evropska i svjetska takmičenja.

N aprvenstvu u Nikšiću učestvovala su rekordna 92 takmičara iz 14 klubova, koji su se nadmetali u konkurenciji pionira, školaraca, juniora, mladih i seniora.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: BK “Bijelo Polje”