Dubljević: U goste nam dolazi jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi

Košarkaši Jedinstva sjutra dočekuju ekipu Podgorice u derbiju 3. kola crnogorskog šampionata.

Tim koji sa klupe predvodi Nebojša Bogavac, a na terenu Ognjen Čarapić i Ismet Sejfić, uz igrače sa zavidnim igranjem u ABA 1 ligi Nikolom Koraćem i Nikolom Jankovićem (bivši igrač Partizana) je favorit ne samo u sjutrašnjem meču protiv Jedinstva, već i za mjesto koje vodi u ABA ligu.

Međutim, izabranici Dušana Dubljevića su pokazali da umiju da se nose sa kvalitetnim ekipama, što su potvrdili tokom prošle, ali i na početku ove sezone.

„Svake godine se priča nikad jača liga, a ove sezone nikad teža jer se kvalitet skoncentrisao u 10 klubova. Sami značaj ekipa kao što su Podgorica, Lovćen, Sutjeska koji kroz crnogorsku ligu stiču pravo nasupa u ABA 2 ligu. Ekipa Ibra koju smo dobili, napravila je u prvom kolu iznenađenje i savladala Lovćen na Cetinju i pokazala da i ove godine ima odličan tim. Tu smo utakmicu odigrali iznad očekivanja i pokazali smo jedan zavidan nivo igre“ – kaže trener Jedinstva Dušan Dubljević.

Jedinstvo iako bez dva igrača iz prve petorke (Čičić i Bakić povrijeđeni) je u dobrom ritmu, u prvom kolu je savladan Milenijum u gostima, a zatim i Ibar u Rožajama. 

Za Podgoricu je, međutim, potrebno još više…

„U četvrtak imamo mnogo zahtjevnu utakmicu protiv ABA 2 ligaša. To je mnogo dobra ekipa, koja je napravljena za velike stvari, velike ciljeve, ali mi se na domaćem terenu nikom ne predajemo“ – kazao je Vuković i pozvao publiku da dođe u što većem broju da im pruži podršku u derbi utakmici.

I trener Dubljević smatra da publika i popunjena dvorana Nikoljac mogu da budu aduti u meču sa podgoričanima.

„Sigurno da ova dva kola koja smo odigrali dobro je pozivnica publici da dođu u što većem broju da nas podrže i da pokušamo da protiv jedne ozbiljne ekipe Podgorice da napravimo treću vezanu pobjedu“ – zaključio je Dubljević.

Meč Jedinstvo – Podgorica igra se u četvrtak u 18 časova.

 

Izvor i foto: bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Eldina Bećirović