Klub Exit Mojkovac pobjednik 50. turnira u malom fudbalu „Vaso, Šaban, Momo“

Klub Exit Mojkovac pobjednik je 50. memorijalnog turnira u malom fudbalu „Vaso, Šaban, Momo“.

Do titule šampiona došli su nakon izvođenja penala, a u regularnom dijelu finalnog meča odigrali su neriješeno sa ekipom Dream house Kolašin, 1:1. Strijelac za šampionsku ekipu  bio je Vaso Dubak, dok je gol za ekipu iz Kolašina postigao Sanel Stupljanin.

Šampionima jubilarnog turnira pehar i nagradu uručio je predsjednik Opštine, Petar Smolović, čestitajući im na osvojenom prvom mjestu.

Za najboljeg igrača turnira večeras je proglašen Đuro Milanović, njemu je nagradu uručio fudbaler Momčilo Dulović, a novčanu nagradu obezbijedio je restoran “Ušće”.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, Milanović je kazao da je ponosan na svoj tim, koji je, kako je rekao, zasluženo osvojio ovogodišnji turnir.

“Očekivali smo pobjedu, jer zaista imamo sjajnu ekipu, sastavljenu od Mojkovčana i Beranaca. Igrali smo srcem i mislim da nas je to i dovelo do pobjede, jer su naši večerašnji protivnici pružili jako dobru igru”, kazao je Milanović, dodajući da je ovaj turnir ujedno bio i priprema za početak futsal lige.

Titula najboljeg igrača, kako je istakao, posebno laska.

“Jako sam srećan, konkurencija je bila ogromna,  a i ovo je jedan od najjačih turnira u Crnoj Gori i šire, tako da sam ponosan što je ta nagrada pripala meni”, rekao je Milanović.

Pehar i nagradu najboljem golmanu Danilu Vučetiću, uručio je Ranko Dulović, vlasnik restorana “Petica” i dugogodišnji prijatelj turnira “Vaso Šaban Momo”.

Drugo mjesto na ovogodišnjem memorijalu osvojila je ekipa Dream house Kolašin, a nagradu im je uručio je nekadašnji fudbaler Sead Babača.

U borbi za treće mjesto, Pruška Mesopromet Franca bila je bolja od ekipe Trebjesa Nikšić, koju je savladala rezultatom 2:0. Dvostruki strijelac za ekipu Pruške bio je Alen Poljak. Njima je nagradu uručio fudbaler Žarko Korać.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, čestitao je svi učesnicima turnira, ističući da je jubilarni memorijal protekao sjajno.

“Na početku smo bili malo skeptični, zbog malog broja prijavljenih ekipa, ali se ispostavilo da su jako kvalitetne, tako da je publika ovih dana mogla da uživa u sjajnim partijama. Turnir je pratio veliki broj ljudi, neki putem online prenosa, a neki su I svake večeri bili sa nama ovdje i navijali za svoje favorite. Potrudićemo se da naredni turnir bude na još višem nivou, jer sportsko Bijelo Polje to i zaslužuje”, zaključio je Maslovarić.

Organizator memorijalnog turnira u malom fudbalu “Vaso, Šaban, Momo“  je Centar za sport i rekreaciju, pokrovitelj je Opština Bijelo Polje, a partner Fudbalski savez Crne Gore.

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Dalibor Rakočević