Rukometaši Jedinstva ostaju u društvu najboljih

Rukometaši Jedinstva i ove godine takmičiće se u Prvoj crnogorskoj ligi, tako je odlučio Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore.

Iako su u baražu izgubili od Budućnosti i tako ispali iz elitnog ranga takmičenja, Bjelopoljci ipak ostaju u društvu najboljih.

Naime, na Upravni odbor RSCG donio je odluku o usvajanju predloga direktora rukometnih liga i to na način što se dopunjava Prva muška liga uključivanjem RK Jedinstvo iz Bijelog Polja, kao i MRK Sutjeska iz Nikšića, te će se sada u toj ligi za titulu najboljeg boriti čak 12 klubova.

„Smatramo da rukometni klub Jedinstvo ima kapaciteta i kvaliteta, a da Bijelo Polje zaslužuje da ima prvoligaša, s obzirom na dugu rukometnu tradiciju. Zato smo se zahtjevom i obratili Rukometnom savezu Crne Gore i raduje nas ova odluka, posebno zbog daljeg unapređenja i popularizacije rukometa, ne samo u našem gradu, već i cijeloj državi“, saopštio je za Radio Bijelo Polje sportski direktor RK Jedinstvo, Željko Rmandić.

Kalendar takmičenja još uvijek nije utvrđem, ali će sezona, prema riječima Rmandića, najvjerovatnije početi 1. oktobra.

„Naša ekipa je i dalje na pauzi, planiramo da krenemo sa pripremama od 1. septembra. Trenutno radimo na okupljanju igračkog kadra, a s obzirom da nemamo finansijskih sredstava za dovođenje igrača sa strane, sa našim domaćim ćemo pokušati da ovu sezonu odigramo najbolje što možemo i da dokažemo da zaslužujemo prvoligaški status“, zaključio je Rmandić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP