"Plavi" za trofej ABA lige i mjesto u Evroligi

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras u Beogradu sa Crvenom zvezdom odlučujući, peti meč finala plej-ofa ABA lige. Direktan prenos meča na TVCG i Portalu RTCG.

Podgorički tim je, nakon dva startna poraza u Beogradu (82:78 i 85:79) dobio naredna dva meča (75:71 i 81:80) i izborio majstoricu.Trener Budućnosti Dejan Milojević rekao je danas da će pobijedi u petoj utakmici finala ABA lige biti bliža ekipa koja bolje iznese pritisak važnosti meča.

"Očekuje nas peta utakmica - vjerujem da ko bude bolje iznio pritisak važnosti meča, da će imati veće šanse da pobijedi. Obje ekipe su na gostovanjima imale šansu za pobjedu, nijesu ih iskoristili. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da pobjedimo na strani", rekao je Milojević.

"Peta utakmica se neće mnogo razlikovati od prethodne četiri, koje su bile izuzetno fizički i mentalno zahtjevne. Crvena zvezda je dobra ekipa, mi imamo svoje adute i bićemo spremni da damo sve od sebe i pokušamo da dođemo do pobjede u Beogradu", rekao je košarkaš Budućnosti Petar Popović.

Izvor: Rtcg