Najveći dio priprema za OI u Crnoj Gori

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da će crnogorski olimpijci većinu treninga odraditi u našoj zemlji, budući da im je situacija sa pandemijom pokvarila planove da dio priprema bude u Japanu ili u blizini te zemlje.

Kaže da su pripreme iscrpljujuće i da će medicinski timovi 14 dana pred odlazak morati svakog dana da šalju izvještaje o stanju takmičara i njihove pratnje.

Simonović je u Jutarnjem programu rekao da se može reći da pripreme za Olimpijske igre u Tokiju teku po planu iako je ove godine sve izvan plana i normalnog ciklusa.Norme su ostvarili vaterpolisti i Lavice, a kartu je zavrijedio i jedriličar Dukić.

“Očekujemo da je u normi i Danka Kovinić i Danijel Furtula, jer teško da će neko dostići normu od 66 metara ili će ih dostići jako malo takmičara. Očekujemo i karatiste koji su imali sjajan nastup na EP. Takođe, čekamo pozivnice i u plivanju za muško i žensko takmičenje, a možda još neko iznenadi. Možda streličarstvo”, kazao je Simonović.Kazao je da se takmičari snalaze kada je riječ o pripremnim treninzima.

Izvor: Rtcg