Bokser Luka Gačević u četvrtfinalu Evropskog prvenstva za mlade

Luka Gačević, član bokserskog kluba Bijelo Polje, plasirao se u četvrtfinale lake kategorije Evropskog prvenstva, koje se održava u Budvi.

Gačević je u jučerašnjem meču savladao Albanca Orgita Lahu, dok će u srijedu boksovati protiv reprezentativca  Ukrajine Genadija Laslenikova.

Trener Mugoša Kovačević za Radio Bijelo Polje je kazao da su izuzetno zadovoljni učinkom Gačevića, ali i Đorđa Smolovića koji je zaustavljen u osmini finala veltera.

 ,,Drugi učesnik našeg kluba Đorđe Smolović boksovao je sa Litvancem, vice šampionom Evrope, ali je odlukom sudija izgubio 1:4. Mogao je bolje, ali je bio u grču i previše je respektovao protivnika, što ga je koštalo pobjede. Ovo je prvi nastup na Evropskom prvenstvu naših boksera, i treba uzeti u obzir da oni godinu dana nijesu imali meč, zbog epidemiološke situacije, tako da je ovaj nastup bio izvanredan“, naveo je trener Mugoša Kovačević. 

Podsjeća da je Luka Gačević prvi predstavnik Crne Gore koji je donio pobjedu na prvenstvu.

,,Ovo je veliko takmičenje za naš klub, i predstavlja ogroman uspjeh“, navodi Kovačević.

Na šampionatu koji traje do 23. Novembra učestvuju 22 selekcije, dok će se za medalje boriti preko 170 boksera rođenih 2002. i 2003. godine.

Autorka: Eldina Bećirović 

Foto: BK ,,Bijelo Polje"

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE