Novi rekord Erovića, Adrović najbolji u bacanju kugle

Atletičar bjelopoljskog Jedinstva, Enes Erović, postavio je danas novi nacionalni rekord na prvenstvu Crne Gore u Baru, u konkurenciji cicibana.

Novi državni prvak trku na 600 metara istrčao je za minut, 51 sekundu i 87 stotinki i tako gotovo za jednu sekundu oborio raniji rekord, koji je takođe on postavio prije tri mjeseca.

Bjelopoljac Erović sada je već najbolji atletičar Crne Gore u kategoriji do 12 godina, a u klubu očekuju nove uspjehe, s obzirom da ga ovog mjeseca očekuju još dva takmičenja.

“Očekujemo da uz rekode na 400 i 600 m obori i rekorde na100 i 800 metara, što bi bio zaista  impozantan rezultat”, kazao je za Radio Bijelo Polje trener atletičara Jedinstva, Osman Erović.

On je istakao i da je na istom takmičenju, održanom danas u Baru, u disciplini bacnje kugle 4 kg, petnastogodišnji Haris Adrović sa hicem 14,19 ostvario najbolji rezultat za starije pionire.

“Ovo je Harisu prvo takmičenje i ovim rezultatom pokazao je da se radi o još jednom  vanserijskom talentu u bacanju kugle iz našeg kluba”, naglasio je trener Erović.

Prvenstvo Crne Gore okupilo je više od 120 atletičara iz 11 atletskih klubova.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK “Jedinstvo”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE