Prekinuto takmičenje u Omladinskoj ligi „B“ grupe, fudbaleri Jedinstva prvi na tabeli

Iako je ostalo da se odigra još šest kola, takmičenje u Omladinskoj ligi „B“ grupe Crne Gore prekinuto je zbog aktuelne situacije sa virusom korona, a omladinci Jedinstva sezonu su završili kao prvi na tabeli sa 31 osvojenim bodom.

Odluku o prekidu prvenstva donijeli su Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Fudbalski savez Crne Gore iz preventivnih zdravstvenih razloga, a trener Bjelopoljaca Enes Kasumović kazao je da u potpunosti razumiju ovakvu odluku, jer je zdravlje djece apsolutni prioritet.

On je saopštio da su od osam odigranih utakmica, Bjelopoljci šest dobili, jednu odigrali neriješeno, a upisali su i jedan poraz.

„Od početka prvenstva dali smo 52 gola, 28 primili, što znači da je gol razlika +24, tako da moram biti zadovoljan. Ono što nam je jako važno  za ekipu Jedinstva je nastupilo 28 igrača, a čak njih šest je bilo pozvano za reprezentaciju - za kadetsku Balić i Šekularac, omladinsku Mušović, Perošević i Aković, a za futsal juniorsku selekciju Igor Knežević, što definitivno govori o uspjehu omladinaca bjelopoljskog Jedinstva“, kazao je Kasumović.

Istakao je da su u ekipi omladinaca Jedinstva najbolji strijelci ove sezone  Šekularac, Mušović, Cvijović Andrej i Kolić.

„U drugom dijelu takmičenja najveću minutažu imao je Čikić, koji je odigrao 720 minuta i dao jedan gol, a u prvom najveću minutažu imali su Božović 1 350 minuta i Šekularac 1 262 minuta, koji je postigao 10 golova“, podvukao je trener Kasumović.

Kasumović je istakao da je veliki broj igrača iz redova omladinca bio priključen prvom timu, što potvrđuje da rade na stvaranju igrača za seniorski tim.

„Prvom timu su bili priključeni   Čikić, Božović, Vlaović, Kolić, Bahović, Šekularac, Perošević, Mušović, Aković i Cvijović Andrej. Osjetili su taj seniroski fudbal, što im je pomoglo svakako da još više napreduju i da se spreme za ono što ih očekuje u nastavku fudbalske karijere“, istakao je Kasumović.

Trener omladinaca Jedinstva zahvalio je igračima koji su dali veliki doprinos timu Božoviću, Šćekiću, Gojačaninu, Klapiji i Cvijović Andreju, a koji više nemaju pravo da nastupaju za omladinsku ekipu.

Saopštio je i da sada slijedi kraća pauza od dvije do tri sedmice.

„Nakon toga nastavljamo sa pripremama za sledeću sezonu, a pravo da igraju za omladisnki tim imaju dječaci 2002. godište i mlađi“, dodao je Kasumović.

Naredna sezona počeće najvjerovatnije sredinom avgusta, ali se još uvijek ne zna tačan datum.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: FK Jedinstvo

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE