Lejdi Gaga: Vršnjačko nasilje me je inspirisalo za novu ulogu

Salve pohvala na račun Lejdi Gagine glume u filmu ‘Zvijezda je rođena’ ne prestaju, a ona je otvoreno progovorila o tome što je sve bilo potrebno učiniti kako bi se uživjela u ulogu ekstremno nesigurne pjevačice u usponu.

Pop zvijezda u razgovoru za časopis People dotakla se i maltretiranja u srednjoj školi koje je preživljavala i koje joj je na kraju pomoglo u kreiranju lika Eli umjetnice koja se probija u svijetu muzike, ali je zarobljena u vrtlogu sumnje u svoje sposobnosti.

“Što je drugačije između mene i Eli jeste da sam ja ozbiljno odlučila da budem pjevačica i kantautorka i samo sam krenula”, rekla je Gaga i dodala:

“Nosila sam svoju klavijaturu po cijelom Njujorku i lupala sam po vratima. Stvarno sam vjerovala u sebe”.

Iako je Gaga vjerovala u sebe napominje kako njen lik u filmu Bredlija Kupera nije takav. Eli je slaba da se suoči sa nedaćama šoubiz industrije i nije uporna.

“Morala sam se vratiti u svoje djetinjstvo, u srednju školu, kada su me druga djeca zlostavljala i rugala mi se zato što sam imala velike snove. Vratila sam se u tu situaciju jer sam vjerovala Kuperu da moram biti ranjiva i autentična sama sebi”, dodala je.

Pohvalila je Bredlija da je nevjerovatno dobar reditelj i glumac, ali i da je bilo divno iskustvo gledati ga kako glumi, režira, piše i producira muziku u isto vrijeme. Pohvalila je  i njegov talenat za pjevanje.

Osim pohvale kritika, Gagu hvali i sam reditelj koji kaže da mu je drago da je Bog njoj dao talent, jer je ona predivna osoba i da će mu ostati prijateljica za cijeli život.

Izvor:Cdm