Kolin Farel otkrio koji su mu omiljeni filmovi svih vremena (video)

Kolin Farel, jedan od najpoznatijih irskih glumaca, često glumi u grubim, nasilnim filmovima, ali iza njegove ljubavi prema kinematografiji kriju se iznenađujuće inspiracije.

Iako ga mnogi povezuju sa filmovima Gaja Ričija ili njegovom srceparajućom ulogom u Duhovima ostrva, Farel je bio oduševljen i nekim zanimljivim, možda i neočekivanim filmovima.

U intervjuu za Letterboxd, izdvojio je svoja tri omiljena filma svih vremena. Evo šta je na njegovoj listi, piše Index.

1.E.T.

Farelov prvi susret sa ovim filmom dogodio se u djetinjstvu.

„Prva uspomena na gledanje filma u bioskopu je E.T., koju još uvijek obožavam“, otkrio je glumac. Ova Spilbergova priča o dječaku i njegovom vanzemaljskom prijatelju uticala je na mnoge generacije, uključujući i Farelovu.

2.Vitnejl i ja

Kada je riječ o omiljenim filmovima svih vremena, Farel ne krije da voli britansku crnu komediju Vitnejl i ja.

„Vitnejl i ja je možda moj omiljeni film svih vremena; čak i nakon tridesetog gledanja, i dalje se gušim od smijeha“, rekao je. Ova komedija prati dva nezaposlena glumca, Vitnejla i Marvuda, koji bježe od svog haotičnog života u Kamdenu radi odmora na selu. Ali njihov plan se brzo pokvari zbog neprestanih kiša, nedostatka hrane i dolaska nezgodnog ujka Montija.

3.Pariz, Teksas

Farelov ukus postaje sofisticiraniji izborom filma Pariza, Teksas. Ova priča o izgubljenom pamćenju, popravljanju, a ne popravljanju odnosa i identiteta savršeno odražava njegovu sklonost složenim temama.

Ova emotivna drama Vima Vendersa prati Travisa, čovjeka koji pokušava da se ponovo poveže sa svojim sinom i pronađe svoju izgubljenu ženu dok istražuje složene odnose i identitet. Film je omiljen među filmskim entuzijastima, a Farelova povezanost sa njim samo potvrđuje njegov dobar ukus.

Na kraju, Farel je istakao i da voli da gleda film Avanture malog Pere, po preporuci njegovog sina, i klasik Povratak u budućnost.

Izvor:RTCG

Foto:N1

Tekst objavila:Ljilja Rabrenović