Ovaj glumac srušio rekord koji je Džon Travolta držao 45 godina

Timoti Šalame proslavio se ulogom u drami "Call Me By Your Name" iz 2017. godine, a u  periodu od samo sedam godina postao je najtraženiji mladi glumac u Holivudu.

Naime, zahvaljujući glavnim ulogama u filmovima "Dina: Drugi dio", koji je imao premijeru početkom mjeseca, i "Vonka", koji je imao premijeru u decembru, Šalame se u manje od osam mjeseci pojavio u dva blokbastera za redom.

Prije njega, to je uspjelo samo Travolti, najtraženijem glumcu 70-ih.

Travolta se u decembru 1977. godine pojavio u svjetskom hitu "Groznica subotnje večeri", a šest mjeseci kasnije igrao je glavnu ulogu u mjuziklu "Brilijantin", koji mnogi smatraju najboljim filmskim mjuziklom svih vremena.

"Groznica subotnje večeri" zaradila je preko 237 miliona dolara u bioskopima, dok je "Brilijantin" zaradio više od 366 miliona dolara. Troškovi snimanja ova dva filma sveukupno su iznosili manje od deset miliona dolara.

Šalameov mjuzikl "Wonka" zaradio je 628 miliona dolara, dok je "Dina: Drugi dio", koja se još uvijek prikazuje u bioskopima, dosad zaradila 494 miliona dolara. Stručnjaci predviđaju da bi drugi dio "Dine" mogao da dostigne zaradu od milijardu dolara.

Nakon dva blokbastera za redom Šalame trenutno glumi u biografskom filmu "A Complete Unknown", baziranom na životu Boba Dilana.

Izvor:Kolektiv

Foto: YouTube screneshot/ The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Tekst objavila:Ljilja Brajković