Greta Gervig otkrila da li planira nastavak filma "Barbi"

Rediteljka Greta Gervig, autorka novog filma "Barbi" o najpopularnijoj lutki na svijetu, rekla je za Njujork tajms, da uprkos uspjehu ovog ostvarenja, trenutno nema u planu snimanje nastavka.

Gervig, koja potpisuje i takođe uspješne "Male žene" i "Lady Bird", rekla je da na kraju svakog filma koji radi ima osjećaj da više nikada neće imati neku drugu ideju.

"Sve što sam ikada željela da učinim, uspjela sam. Ne bih da uništim nečiji san, ali za mene je u ovom trenutku mogućnost snimanja nastavka ravna nuli", rekla je rediteljka, prenio je Variety.

"Barbi" se prikazuje u svjetkim bioskopima od prošlog vikenda, a od tada je oborila nekoliko rekorda.

U Americi je zaradila 155 miliona dolara, što je najveći uspjeh u prvom vikendu prikazivanja nekog filma u 2023. godini, a takođe je najbolji premijerni vikend filma koji je režirala žena. 

Što je još važnije, oboren je i rekord za najveću zaradu na početku prikazivanja za film koji nije nastavak, rimejk ili film o superherojima.

"Bila sam u Njujorku i provela dva dana samo provjeravajući različite bioskope i pazeći da slika izgleda lijepo. Pokušavam da prepustim kontrolu, što je teško, ali iskreno, bilo je nevjerovatno na svakom koraku videti ljude u ružičastom. Ni u najluđim snovima nisam zamišljala ovako nešto", rekla je rediteljka.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić