Publika je provela 148, 28 miliona sati gledajući je - Ovo je najgledanija serija na svijetu u ovom trenutku(video)

U svijetlu činjenice da misterije, krimići, trileri, akciona i Sci-Fi ostvarenja u istoriji kinematografije nikada nisu bili popularniji nego sada, te da je romansa praktično zaboravljeni žanr, najgledanija serija na Netflixu za neke će biti iznenađenje.

S druge strane, oni koji su je pogledali nimalo nisu iznenađeni ovakvim slijedom događaja.  Nova serija "Queen Charlotte: A Bridgerton Story"  je apsolutni favorit publike koja je provela 148, 28 miliona sati gledajući je.

Čini se da je publika gladna ljubavi, smijeha, nade, lijepih boja i divnih kostima, jer ova serija nudi sve navedeno, ali i još mnogo toga. Pripremite i maramice, jer ćete vrlo vjerovatno pustiti poneku suzu, ali ne brinite - ovo ostvarenje nema tužan kraj!

Riječ je o prednastavku sa šest epizoda dobro nam poznate serije "Bridgerton", a iako su glavne ličnosti serije - kralj Džordž i kraljica Šarlot - istorijski relevantne, sam ambijent smješten je u alternativnu, rasno mješovitu i izmaštanu regentsku eru u Velikoj Britaniji.

Prava ljubav zahtjeva hrabrost

Kraljicu Šarlot smo u prve dvije sezone o porodici Bridžerton upoznali kao moćnu, pomalo svojeglavu vladarku i zrelu ženu, a ova serija nas vraća u dane njene mladosti i priča nam priču o velikoj i burnoj ljubavi koju je imala sa kraljem Džordžom III. Serija prati njen uspon na vlast, te transformaciju njenog braka iz dogovorenog u pravu ljubav, ali oslikava i svojevrsno ludilo i mentalnu konfuziju mladog kralja i pokazuje kako se Šarlot nosi sa tim. Takođe, publika će često imati priliku da "zaviri" u spavaću sobu i vrele akcije zaljubljenog para.

Paralelno se odvija i radnja u budućnosti, odnosno serija se na trenutke "seli" u vrijeme kada su Šarlot i Džordž već godinama u braku: imaju 15-oro neposlušne, buntovne, odrasle djece, a kralj je uveliko zagrizao u svoje mentalne probleme. Tu vidimo kapricioznu, ali duboko usamljenu kraljicu koja i dalje obožava svog supruga, ali je zbog njegovog zdravstvenog stanja prinuđena da živi daleko od njega i neprekidno strahuje od vijesti da će on umrijeti.

"Ovo nije lekcija iz istorije. Ovo je zaista priča o kraljici Šarlot kakvu je poznajemo iz serije o Bridžertonima", rekla je kreatorska serije Šonda Rajms, objašnjavajući istorijske nedosljednosti. Šonda je lik Šarlote bazirala na ideji određenih istoričara da je ova kraljica bila žena mještovite rase, odnosno potomak crnog ogranka portugalske kraljevske porodice. Mnogi drugi istoričari ne slažu se sa ovom tezom, ali ju je Rajmsova svakako iskoristila da začini svoju izmišljenu priču sa istorijskim elementima.

Uloga Šarlot pripala je 21-godišnjoj glumici Indiji Amartefio koja je zaista maestralno prikazala pomalo prkosnu ćud i hrabru, nepokolebljivu narav mlade kraljice, a publika je oduševljena i vrlo opipljivom hemijom koju na ekranima ima sa kolegom Korijem Milkristom, odnosno kraljem Džordžem.

Serija se dotakla i priče neustrašive i promoćurne lejdi Agate Danburi, još jednog dobro poznatog i voljenog lika iz Bridžerotnovih, pokazujući užase dogovorenog braka u to vrijeme, te ilustrujući koliko jedna kratka, ali snažna ljubav može da oboji život sasvim drugim bojama.

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković