Jelena Rozga otkrila razloge zašto je napustila "Magazin"

Pjevačica Jelena Rozga bila je dugogodišnji član grupe Magazin i nakon uspješnih albuma i koncerata odlučila da se posveti solo karijeri.

Naime, Rozga je prošle godine održala solistički koncert u Zagrebu a sada je podijelila utiske sa istog.

Pjevačica je progovorila o djetinjstvu, grupi "Magazin" i karijeri.

"Bilo je prelijepo. Koncert je bio rasprodat dva mjeseca unaprijed", istakla je Jelena.

Jelena je potom otkrila šta joj je najveći prioritet u životu.

"Sve se nekako dobro slaže. Samo zdravlje mi je bitno", rekla je pjevačica.

Pjevačici je iskustvo u baletu pomoglo kada su bile u pitanju koreografije za koncert.

"15 koreografija, trebalo je sve do izvježbati. Ja sam odavno završila sa karijerom balerine. Imam jako zahtjevne pjesme i teške koreografije. Sve je išlo uživo, iskreno i od srca", istakla je pjevačica.

Pjevačica je potom otkrila da je uvijek imala podršku roditelja kao i to kakvo joj je bilo djetinjstvo.

"Ja sam bila dijete koje zna šta hoće. Znala sam kao klinka šta hoću. Najbitnije je da me zdravlje posluži, najviše na svijetu volim pjevati. Ne volim ništa u životu na silu. Puno stvari se dešava na projektima, nepredviđene, ali tu treba biti toliko u glavi složen. Moji su mi uvijek bili podrška, u djetinjstvu sam sve imala", kazala je ona.

"Kao klinka pjevala sam uvijek 'Magazin'. Govorila sam majci kao mala biću pjevačica grupe. 'Puniću dvorane, vidjećeš'. Mama je pročitala u novinama da tadašnja pjevačica prelazi u solo vode, pa je pozvala Tončija. Tonči je došao u Zagreb, poslušao pjesmu ipo i rekao 'Ti si ta'. Njemu se svidjelo moje prezime", rekla je pjevačica i otkrila razlog napuštanja grupe.

"Nisam više bila srećna. Htjela sam napustiti 2004. godine ali je Tonči rekao 'Hajmo snimiti još jedan album' tako je nastao moj najveći hit "Ne tiče me se". Jako puno sam naučila od 'Magazina'", zaključila je pjevačica u emisiji "Premijera - Vikend - Specijal".

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković