Slavna manekenka na pragu osme decenije - Otkrila tajnu svog nevjerovatnog izgleda

Kristi Brinkli u modnom svijetu je i danas, a iako je do 70. rođendana dijele još samo dvije godine, izgleda senzacionalno.

Sada je otkrila i tajnu svog nevjerovatnog, mladolikog izgleda za kojeg su, kaže, ključni - dobar san, pravilna prehrana, hidratacija, kao i zaštita i dobra i kvalitetna njega kože.

"Ono što radite svakoga dana odrediće i koliko ćetei biti zdravi i živahni. Od vas sve zavisi. Sve je u vašim rukama", rekla je 68-godišnja Kristi Brinkli i potom to dodatno pojasnila riječima da je najvažnije dobro se naspavati, jesti organsku hranu, hidrirati se, te njegovati kožu 24 sata dnevno.

Slavna ljepotica inače je vegetarijanka od svoje 13. godina, a godinama je i zagovornica 'dugine dijete'. Riječ je o dijeti koja preporučuje ishranu u spektru duginih boja, a tu prehranu u svoj su život uvrstili i članovi njene porodice. "Za ručak jedem povrće i napravim salatu, zatim dodam protein ili orašastih plodova. Večera je skoro pa ista, osim što ću možda svoje povrće staviti na tjesteninu u riži,  žitarice", otkrila je jednom prilikom Brinkli koja je rekla kako ima i svoj režim protiv starenja.

Ono što je odavno priznala je da je samo jednom pristala na botoks, ali da joj se rezultat istog nije svidjeo: "Ne koristim botoks. Volim imati prirodne ekspresije lica."

 Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković