Bila je i ostala sinbol ženske ljepote, a malo ko zna da je voljela čuvenog glumca

Simbol seksepila i prirodne ljepote šezdesetih godina Sofija Loren sjutra će proslaviti 88. rođendan.

Italijanska glumica je ljepotom i šarmom privlačila mnoge poglede, ali i mamila uzdahe. Među onima koji su bili zaneseni njenim izgledom biio je i čuveni Keri Grant, glumac britanskog porijekla koji je obelježio jednu eru holivudske kinematografije.

Njih dvoje upoznali su se 1956. godine tokom snimanja filma "Ponso i strast". U to vrijeme on je bio oženjen svojom trećom suprugom Betsi Drejk i često se žalio da je nesrećan, dok je Sofija bila u komplikovanoj vezi s Karlom Pontijem, koji nije mogao da se razvede od prve supruge, kako bi oženio nju u katoličkoj crkvi.

Oboje su bili u nesrećnim vezama i zajednička tuga ih je povezala. Tako je počela ljubavna veza Kerija Granta i Sofije Loren.

Holivudski zavodnik bio je očaran Sofijom, slao joj je ljubavna pisma, obasipao je poklonima, a decenijama se pisalo i da je pitao glumicu da se uda za njega.

"Keri Grant je bio jako naočit muškarac i divan glumac, ali me nije zaprosio", rekla je ona prije nekoliko godina za Radio Tajms.

"Keri je bio zaljubljen u mene, željeo je da me oženi, ali to bi značilo da ostavljam Karla i pravim veliki skandal", rekla je iskreno Sofija jednom prilikom za SMH.

Umjesto možda prave ljubavi, Sofija je izabrala Karla, a Keri je zauvijek nestao iz njenog života. Godine 1957. njihov emotivni odnos se završio.

"Znate, morala sam da biram. Karlo je bio Italijan, pripadao je mom svijetu... Znala sam da je to prava stvar za mene", rekla je jednom prilikom za "Veniti fer".

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković